Home , Avrupa , Köln ve Duisburg’da Wan ile Dayanışma Eylemi

Köln ve Duisburg’da Wan ile Dayanışma Eylemi

KÖLN| 04.04.2024| AKP-MHP faşist ittifakının 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yaşadığı yenilgiyi, kayyum siyaseti ile tersine çevirme saldırısı, halkın direniş duvarına çarparak bir kez daha tarihin çöplüğüne atıldı.

Wan Büyükşehir ile tüm ilçelerini kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın Belediye Başkanlığını gasp girişimi büyük bir halk direnişi ile ülke geneline büyük bir direnişe dönüştü.

Avrupa Demokratik Güç Birliği çağrısı ile Köln bileşeni kurumlar 3 Nisan günü saat 18.00’de Dom kilisesi önünde bir araya gelerek, Wan merkezli halk direnişini sahiplenerek, faşist devletin saldırısına lanetlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylem sırasında direnişin zaferle sonuçlandığı haberi gelmesiyle, eylem kutlama ve zafer halayına dönüştü. Yapılan konuşmalarda, halk direnişinin ve haklı mücadelenin önünde hiçbir gücün duramayacağı belirtilerek, daha büyük zaferler için dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Dayanışma sloganları sık sık atıldığı eylem halaylarla sonlandı.

Aynı saatlerde Almanya’nın Duisburg şehir merkezinde bulunan Gar önünde Wan ile dayanışma mitingi gerçekleştirildi.

Arka arkaya ATİK, Yeni Kadın ve ATİF’in yapmış olduğu ‘’Wan Direnişini Sahiplenelim, Sokaklara Çıkalım’’ çağrısına kulak veren ATİF kitlesi Duisburg’daki Wan’a Kayyum girimini protesto etti.