Home , Avrupa , Darmstadt, Rojava ve Kobane Direnişini Selamladı

Darmstadt, Rojava ve Kobane Direnişini Selamladı

darmstadt kobane demoDARMSTADT | 10 – 10 – 2014 |Darmstadt’da 9 Ekim günü aksam saatlerinde Luiesenplatz meydaninda , NAV-DEM çağrısıyla bir araya gelen  Demokratik Güç Birliği bileşenleri, Partizan, „Antifaşist İnsiyatif“ ve Die Linke partisinin içinde bulunduğu devrimci demokrat kurumların da desteği ile Kobané direnişi ve Rojava devrimini selamladılar.

Yaşasın Halkların kardeşliği şiarıyla bir araya gelen bine yakin insan,  „Kobane, İŞİD Faşizmine karşı direniyor. Bu mücadeleyi destekle!“ ve „İŞİD’in sivil halka yaptığı katliamları durdurun! – Çetelere süren desteği çekin“ yazılı pankartları açtı.

Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Almanca açıklamaların yapıldı. “İŞİD Kürdistan’dan defol“, „Yaşasın halklarin kardeşliği”, “Kobané yalnız değildir”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda, özgür yaşamı yüreğinde hisseden her insanın bugün yönünü Kürdistan topraklarındaki Şengal, Rojava ve Kobanê’ye çevirmesi gerektiği belirtildi. Kurumlar adına yapılan selamlamalar ve dayanışma mesajlarıyla yürüyüş sonlandırıldı.

darmstadt kobane demo1