Home , Haberler , Kıbrıs’taki devrimci örgütlerden ATİK’e destek!

Kıbrıs’taki devrimci örgütlerden ATİK’e destek!

a3-web içinATİK üyelerine yönelik başının Almanya’nın çektiği ve Avrupa’da Fransa, İsviçre ve Yunanistan’da 15 Nisan ve 18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen sözde anti terör operasyonları ilk günden itibaren ilerici demokratik kurumların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Devam eden destek mesajlarına ve açıklamalarına bir yenisi de Kıbrıs’taki ilerici örgüt ve kurumlardan geldi.

Gelen açıklamayı haber değeri taşıdığı için olduğu gibi yayınlıyoruz:

Kıbrıs’ta örgütlü olan demokratik siyasi örgüt ve partiler olarak, Avrupa ülkelerinin Türkiye kökenli siyasi mültecileri “terörizmle mücadele” adı altında, haklarında tutuklama emri olmadan tutuklamasını kınıyoruz.

Türkiye kökenli siyasi mülteciler aslında, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki siyasi ve politik görüşlerinden ve eylemlerinden dolayı kovuşturmalarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Birçoğu hapis, işkence veya tutukluluktan sonra Türkiye’de verdikleri mücadelelerden dolayı ülkelerini terk etmeye ve siyasi mülteci olmaya zorlanmaktadırlar.

Alman ve Fıransız hükümetleri liderliğindeki Avrupa Birliği siyasi mültecilere karşı baskıcı politikalar uygulamakta, mücadelelerini terörize ederek cezalandırmayı hedeflemekte, otoriter ve baskıcı Türkiye rejimini maskelemektedir.

Bizler ülkelerindeki gerici rejime karşı mücadele veren Türkiye kökenli siyasi tutsaklarla ve dünyanın her yerinde mücadele edenlerle dayanışmamızı ve tam desteğimizi bildiriyoruz.

 

TÜRKİYE VEYA HERHANGİ BİR ÜLKEDEN SİYASİ MÜLTECİLERİN SINIR DIŞI EDİLMESİNE HAYIR!

TUTUKLAMALAR DERHAL DURDURULSUN VE SUÇLAMALAR GERİ ÇEKİLSİN!

TEHDİT ALTINDAKİ TÜM SİYASİ MÜLTECİLERE SIĞINMA HAKKI!

 

Açıklamayı yapan kurum ve örgütlerin isimleri şöyle:

LİMASSOL ANTİFAŞİST AĞ

AN. DAR. TES (Anti Kapitalist Sol Sınıfsal Devrimci Birlik)

GRANAJ

ATAKTON-DÜZENSİZLER BİRLİĞİ

BAĞIMSIZLIK YOLU

DEVRİMCİ KOMÜNİST BİRLİK