Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da 1 Mayıs Eylemi

Duisburg’da 1 Mayıs Eylemi

DUİSBURG|01.05.2023| Almanya’nın Duisburg kentinde işçi ve emekçiler, uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs vesilesiyle Hamborn Amstgericht önünde sabah saat 10:30’da bir araya geldi.

Yürüyüş öncesi çeşitli kurum ve kuruluşların yapmış olduğu konuşmalarla bir miting gerçekleştirildi. ATİK eş başkanı Süleyman Gürcan’da burada bir konuşma yaptı. Gürcan konuşmada ’’Avrupa’nın birçok ülkesinde direnişlerle sürmektedir. Fransa işçilerinin emeklilik yaşının 62’den 64’e çıkarılmasına karşı verdikleri mücadele, sokak direnişleri ve iş yeri işgalleriyle devam etmektedir. Almanya’da çeşitli meslek dallarında milyonlarca işçi ve emekçiyi ilgilendiren toplu sözleşmelerdeki tıkanmaya karşı gerçekleştirilen son 30 yılın en büyük grevleri, Yunanistan’da liman işçilerinin başlattıkları grev ve kitle eylemleri diğer meslek alanlarındaki işçilerin katılımıyla ülke merkezli olarak gelişmektedir. İngiltere’de demiryolu işçilerinin başlattıkları grev, sağlık çalışanlarının ve itfaiye çalışanlarının direnişiyle gelişmektedir’’ dedi.

Saat 11:00’da kitle, Almanca Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde DGB Sendikası’nın Miting yapacağı Landschaftspark Nord’a doğru yürüyüşe geçti. Eyleme ’’Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz’ ATİK imzası ile, YENİ KADIN, Yeni Demokratik Gençlik (YDG) Partizan, AGİF, Sol Parti, MLPD gibi antifaşist grup ve demokratik kitle örgütleri katıldı.