Home , Haberler , Kaypakkaya Mezarı Maşında Anılacak

Kaypakkaya Mezarı Maşında Anılacak

ANKARA | 13 – 05 – 2010 | 1971 devrimci önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, Diyarbakır Cezaevi’nde işkencede öldürülmesinin 37. yılında mezarı başında anılacak. Çok sayıda parti ve kitle örgütü 15 Mayıs günü Çorum’a gidecek.

İbrahim Kaypakkaya, 18 Mayıs 1973 tarihinde tutulduğu Diyarbakır Cezaevi’nde işkencede katledilmesinin 37. yıldönümünde bir dizi etkinlik ile anılacak. İlerici, devrimci, sosyalist parti ve örgütler, 15 Mayıs günü Kaypakkaya’nın Çorum’da bulunan mezarını ziyaret edecek.

Partizan, DHF, ESP, BDP, 78liler Girişimi, SDP, EHP, Sosyalist Parti, Dev Genç Birliği, PSAKD, İHD Ankara Şube, Ankara Dersimliler Derneği, Alınteri ve Devrimci Hareket üyeleri, Kaypakkaya’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir anma programı oluşturdu.

Kurumlar, 18 Mayıs’ta yaşamını yitiren İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve 4’ler için ortak anmalar düzenleyecek.

Anma programı 15 Mayıs Cumartesi İbrahim Kaypakkaya’nın Çorum’un KArakaya Köyü’nde bulunan mezarının edilmesi ile başlayacak. Kurumlar ziyaret günü saat 08:00’de Sıhhiye Köprüsü üzerinde toplanacak, buradan kalkacak araçlarla Çorum’a gidecek.

İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve 4’ler anısına 18 Mayıs günü saat 18:00’de de Yüksel Caddesi’nden Sakarya Meydanına yürüyüş ve anma gerçekleştirilecek.(Atılım)