Anasayfa , Avrupa , KATLEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR! BİRCAN DEVEK’İN KATİLİNE 20 YIL HAPİS CEZASI

KATLEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR! BİRCAN DEVEK’İN KATİLİNE 20 YIL HAPİS CEZASI

İNNSBRUCK |24.06.2021 | Bircan Devek geçen yıl 18 Haziran’da eşi tarafından evinde boğularak katledildikten sonra İnn nehrine atılmıştı. Katil oldukça soğukkanlı bir şekilde önce Bircan’ın ailesine, Bircan’ın telefonundan “uzun bir tatile çıktığını, kendisini merak edip aramamalarını” yazar. Ertesi gün de karakola gidip, “eşinin, ailesine tatile gittiğine dair bir mesaj gönderdiğini, ama kendisinin buna inanmadığını, tüm aramalarına rağmen eşine ulaşamadığını ve hayatından endişe ettiğini” söyler.

Ancak polisin, adamın çelişkili ifadelerinden şüphelenmesi ve tekrar tekrar ifade alması sonucu, üçüncü gün Bircan’ı kendisinin katlettiğini itiraf etmek zorunda kalır.. Yapılan araştırmalar sonucu Bircan’ın cansız bedeni bir hafta sonra İnn nehrinde bulunur.

Erkek Şiddetinin Katlettiği Kadınlar İsyanımızdır!

23 Haziran Çarşamba günü, olayın duruşması İnnsbruck Eyalet Mahkemesi’nde görüldü.

Sabah saat 9.00’da, yüksek güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmaya, güvenlik nedeniyle az sayıda dinleyici alındı ve duruşma oldukça gergin geçti. Zanlının mahkeme salonuna getirilmesiyle bir taraftan gerginlik iyice yükselirken, diğer taraftan duygusal anlar yaşandı.

Zanlı ağlayarak cinayeti nasıl işlediğini anlattı ve “ekonomik sorunlarımız nedeniyle sürekli tartışıyorduk. O gün yine aramızda çıkan tartışmada Bircan çok üstüme gelince kendime hakim olamayarak boğazından tutup, yastıkla bastırarak boğdum. Sonra da battaniyeye sararak köprüden nehire attım” dedi.

Bu Defa Duygu Sömürüsü ve İyi Hal İşe Yaramadı;

Zanlının olayı anlatırken sürekli ağlaması, pişmanlık gösterileri, iyi hal durumu bu defa işe yaramadı. Juri üyeleri zanlı için 20 Yıl Hapis cezası talep etti. Duruşma, öğleden sonra saat 16:30’da kararın açıklanmasıyla sona erdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren mahkeme binası önünde biraraya gelen kadın örgütleri, stand ve çadır açarak, gün boyunca femizideyi (kadın kırımı) sesiz mitingle protesto edip, mahkemenin kararını beklediler. Kadınlar, bir taraftan kadın katliamlarına dikkat çekmeye çalışırken, diğer taraftan akşam yapılacak yürüyüş için de çağrı yapıp bildiri dağıttılar. Mahkemenin sonuçlanıp kararın açıklanmasından sonra yürüyüş gerçekleştirildi.

KATLEDİLEN KADINLAR İSYANIMIZDIR!

KADIN, YAŞAM, ÖZGÜRLÜK!