Anasayfa , Avrupa , Sarı Yelekliler ile Dostluk Kültür Evi’nden Ortak Panel

Sarı Yelekliler ile Dostluk Kültür Evi’nden Ortak Panel

STRASBOURG|08.10.2021| Fransa’da artan yoksulluk, alımgücünün düşmesi, doğalgaz-elektrik-akaryakıta yapılan zamlar ve benzeri konular ile Türkiye’de ki son siyasal gelişmelerin ele alındığı bir panel gerçekleştirildi. Paneli Sarı Yelekliler ve Strasbourg Dostluk Kültür Evi birlikte düzenlediler.

Panelde ilk sözü Sarı Yeleklilerin iki temsilcisi aldı. Sarı Yeleklilerin ortaya çıkış sürecinden günümüze kadar olan dönemi anlatan sözcüler, Macron döneminde halkın giderek fakirleştiğini belirttiler. Ayrıca pandemi süreçleri ve aşı meselesi üzerinede görüşlerini belirttiler. Ardından dernek Yönetim Kurulundan iki temsilci sunumlarını yaptılar. Türkiye’de yaşanan siyasal gelişmeleri, hak gasplarını, HDP’nin yaşadığı süreci, demokratik muhalefet üzerindeki baskıları ve buna benzer konular hakkında bilgilendirme yaptılar.

Sonrasında katılımcılara söz hakkı verildi. Bu bölümde söz alan konuklar hem Fransa hem de Türkiye de ki gündemlere ilişkin görüş belirttiler. Bu bölümde öne çıkan olgu ise Sarı Yeleklilerin yapısı oldu. Sol ve devrimci güçlerin bu hareket içerisinde ki konumu ile göçmenlerin bu harekete katkısı konuşuldu.

Fransızca gerçekleştirilen panel, Dostluk Kültür Evi Yönetim Kurulu adına yapılan teşekkür konuşması ile sonlandırıldı.