Anasayfa , Avrupa , Katledilen Ece İçin Ulm Tohum’dan Açıklama

Katledilen Ece İçin Ulm Tohum’dan Açıklama

ULM| 09.12.2022| Tohum Kültür Merkezi Ulm tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz Pazartesi günü, Ulm şehri yakınlarında alçakça bir saldırı sonucu katledilen, 14 yaşındaki Türkiyeli genç öğrenci Ece Sarıgül’ü bir kez daha anarken “Acımız taze ve çok büyük, ama ırkçılığa geçit vermeyeceğiz!” dendi.

Olayın meydana geldiği günden beri, gelişmeyle yakından ilgilenen ve aktif faaliyet yürüten Tohum Kültür Merkezi (TKM) Ulm tarafından, tüm üyelerine ve kamuoyuna yapılan açıklama şöyle:

Acımız taze ve çok büyük, ama ırkçılığa geçit vermeyeceğiz!

Tüm üye ve demokratik kamuoyuna,

Bir kaç gün önce, 5 Aralık sabahı, 14 yaşındaki Ece okul yolunda, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu bir erkek tarafından vahşice katledilirken, yanındaki 13 yaşındaki kız arkadaşı da ağır yaralandı. Almanya’da Ulm şehrine bağlı İllerkirberg’te gerçekleşen alçak saldırı sonrası, katil zanlısı olarak Afrika kökenli bir mülteci tutuklandı. Rengi, ırkı,dili,dini ne olursa olsun bir başka insanın yaşam hakkına kast etmesi kabul edilemez ve şiddetle lanetliyoruz.

Alçak saldırı sonrası, katil zanlısı olarak Afrika kökenli bir mülteci tutuklandı. Rengi, ırkı,dili,dini ne olursa olsun bir başka insanın yaşam hakkına kast etmesi kabul edilemez ve şiddetle lanetliyoruz.

Bu vahim olayın ardından sosyal medya ve çevremizde ırkçı düşüncelerin gelişmesine katkıda bulunulacak gelişmelere tanık olduk. İmzaya açılan bildiri ve yine Türkiyeli ve Alman ırkçıları tarafından düzenlenmek istenen bir takım gösteri vb. etkinliklerin de duyumunu aldık.

Bu ve benzeri olayları Almanya’da onlarca kez yaşadık. Yaşatılan bu acıların muhatapları her seferinde farklı çevreler oldu. Kimi dönem Naziler kimi dönem Türkiyeli ırkçılar, kimi dönem farklı milliyetlerden kesimler tarafından yapıldı. Bugün bu katliam Afrikalı erkek bir ilticacı tarafından yapılmıştır.

Bu olay bize Alman devletinin ilticacılara yaklaşımını sorgulamamızı getiriyor. İltica statüsünde olanların durumunu bir kez deşifre etmiştir. Ama her hâlükârda, bir suçu işleyen yüzünden tüm Afrika ve siyahiler suçlu konumuna getirilemez.

Onun için ilticacılar ve Afrika kökenliler üzerinden, bu olay neden gösterilerek geliştirilmeye çalışılan ırkçı yaklaşımlara karşı uyanık olalım. Bilmeden bu yaklaşımlara destek olmayalım. Etkinliklerine destek vermeyelim. İlticacıların sorunlarının çözümü ve yaşanılan problemlerin çözümü bu konular ile bağlantılı ele alınmalıdır.

Ece’nin mezarın başında, “sevgi ve saygıya çağrı içerikli” bir konuşma yapan kuzinesinin bu yaklaşımını çok anlamlı buluyoruz. Bu vesileyle, Tohum Kültür Merkezi (TKM) Ulm olarak katliamı şiddetle lanetlerken, Ece’yi saygı ve sevgiyle anıyor, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

– Katil bir millet, bölge ve ırk değil, erkektir!

– Acımız taze ve çok büyük, ama ırkçılığa geçit vermeyeceğiz!

– Kahrolsun faşizm ve her türden ırkçılık ve ayrımcılık!