Home , Avrupa , Kadınlar Birlikte Güçlü… Sen de Katil,Gücümüz Katlansın.. Ellerimizi,Yüreklerimizi ve Emeklerimizi Birleştirelim !

Kadınlar Birlikte Güçlü… Sen de Katil,Gücümüz Katlansın.. Ellerimizi,Yüreklerimizi ve Emeklerimizi Birleştirelim !

Vardık, Varız, Var Olacağız !

Militarizm ve Toplumsal cinsiyeti sorguladığımız 14. Kongremiz büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

25/26 Şubat tarihleri arası Almanya, Avusturya,İsviçre ve İngiltere den, kendi alanlarından seçilmiş 70 Yeni Kadın üyesi delegenin katılımıyla 1. Gün Açılış konuşması ile Kongremiz açıldı. Misafir ve dostlarımızın da katıldığı birinci günde, dünden bu güne yitirdiğimiz değerlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve delege tespiti ile Kongremiz resmen başlatıldı.

Divan seçiminin ardından iki kadın arkadaşımızın “namus” adı altında katledilen Güldünya şahsında Erbane eşliğinde söyledikleri ağıt ve Hayal Kurmalı Kızlar şiiri ile devam etti.

Kongre Gündemlerimizin oylamaya sunulması ve onaylanmasının akabininde MYK adına hazırlanan açılış konuşması ile devam etti.

Siyasal perspektif olarak sunulan militarizmin saldırılarını, katliamları, vahşeti teşhir etmek, sokakları kitlesel bir şekilde mesken eylemek için Militarizmde Toplumsal Cinsiyet konusunu önümüzdeki dönem faaliyeti için ülke kurultaylarında kabul edilen öneri ve kararlar doğrultusunda yoğun tartışmalarla birlikte MYK‘ nin gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak toparlanmasının ardından taslak yazısı delegelerin çoğunluğunun oyları ile kabul edildi.

Denetim raporunun okunmasının ardından, günün son gündemi olan faaliyet raporunun okunması sonrasında ikinci gün buluşma çağrısı ile ilk gün ki program sonlandırıldı.

Faaliyet Raporunun değerlendirilmesi ile ikinci günde de Kongremizde yoğun tartışmalar yaşandı. MYK nin toparlaması ve Faaliyet raporunun delege sayısının çoğunluğunun onaylamasının ardından ile diğer gündemlerle devam edildi.
Kongre de Alanların ve MYK nin hazırladığı Tüzük değişiklik önergelerinin sunulması ve tartışılması ile yeni organların seçimi gündemine geçildi.

Yeni dönem MYK, Denetim kurulu ve son gündem ATiK kongresi için delegelerin seçilmesi ile 14. Kongremizi alkış ve sloganlarla sonlandirdik.
Kongremizin devam ettiği esnada kadın dayanışması olarak güçlü ilişkilerimizin olduğu Yeni Demokrat Kadın aktivisti bir arkadaşımıza çalışanı olduğu Gazete bürosunun işgal edilmesi ve kadın arkadaşa uygulanan şiddet haberini aldık. Yaşanan işgalle birlikte gerek erkek arkadaşa gerekse Kadın arkadaşa yönelik kötü muameleyi ve şiddeti asla kabul etmiyoruz. 25 Yılını geride bırakmış bir Kadın örgütü olarak, Kadına yönelik her türlü saldırıda safimizin kadın olduğu bilinci ile hareket ettik/ediyoruz. Mütevazı kadın çalışmalarında azımsanmayacak çalışmalarla kadına yönelik her türlü yönelime karşı duran kadınlar olarak bu saldırı karşısında da öfkemizle ve dik duruşundan taviz vermeyen geleneğin devamcıları olarak kadına yönelik yaşanan bu şiddet olayını kongre kararı olarak kınama kararı aldık.

Kongremize Kadın dayanışmasının güzel bir örneğini sergileyen Amara Kürt Kadın Meclisi, MLPD ve ADKH katıldı. Yine HDK Nürnberg Kadın Meclisi de dayanışma mesajlarını iletti.

  • Yaşasın Kadın Dayanışması ve Mücadelemiz!
  • Tek başına olmaz Sen de Katil,Gücümüz Katlansın!
  • Kadın, Yaşam, Özgürlük !