Home , Haberler , İsviçre’de Hapishanelerle Dayanışma Eylemleri

İsviçre’de Hapishanelerle Dayanışma Eylemleri

İSVİÇRE|24.12.2021|İsviçrenin Zürich, Biel ve Luzern kantonlarında 23 Aralık Perşembe günü hasta tutsaklarla dayanışmak amacıyla sokak eylemleri yapıldı.

Son dönemde TC faşizmi hapishanelerde yurtsever, devrimci ve sosyalist tutsakları katletme politikasına hız verdi. Devlet can güvenliğinden sorumlu olduğu tutsakların, adil yargılama ve en önemlisi sağlık haklarını gasp ederek tecrit altında, işkenceyle katlediyor. Hemen hergün bir tabutun çıktığı hapishaneler en koyu baskı rejiminin işletildiği alanlara dönüştü. Devrimci ve Yurtsever tutsaklar ya doğrudan devlet eliyle katledilmekte ya da baskı ve işkenceye karşı çıkmak için bedenlerini açlık grevine, ölüm orucuna yatırmaya itilmekte. Bununla birlikte şaibeli intihar vakalarında ciddi bir artış söz konusu.

Bu bağlamda Birleşik Mücadele Güçleri’nin çağrısı ile Zürih’te bir araya gelen kitle Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk’un resimlerini taşıdı. Hasta tutsakların yaşamını yitirmeden özgür bırakılmaları ve tüm tutsaklar üzerindeki baskının son bulması talepleriyle gerçekleştirilen eylem, hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak başladı.

Ardından yapılan basın açıklamasında “Yasadığımız bu süreçte hapishanelerle dayanışmak, tutsakların devrimci soluğunu, sloganlarını mücadele alanlarımıza taşımak önemli görevlerimizden biridir. Özgürlük, Eşitlik, Demokrasi mücadelesinde tutsak düşenlerin sesini dışarıya taşımak, hasta tutsakları devletin insafına bırakmamak devrimci yükümlülüğümüzdür” dendi.

Luzern garında toplanan kitle adına yapılan basın açıklamasında ise “Garibe Gezer’in devlet eliyle katledildiği, işkenceci gardiyanlar tarafından uzun yıllardır psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakıldığı vurgulanarak, “Garibe’yi kurtaramadık ama Başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta tutsakların ölümüne seyirci kalmamak için harekete geçmeliyiz” dendi.

Eylemlerde devrimci, yurtsever tutsaklarla dayanışma mesajları dile getirildi ve atılan sloganlar sonrasında eylemler sonlandırıldı.