Anasayfa , Haberler , Kadınlar 25 Kasım’a Hazırlanıyor

Kadınlar 25 Kasım’a Hazırlanıyor

İNGİLTERE15|11|2021 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken, Londra Kadın Dayanışma Platformu tarafından, göçmenlerin yoğun yaşadığı Edmonton bölgesi merkezinde eylem yapıldı.

Londra’da faaliyet yürüten birçok kadın kurumunun oluşturduğu Londra Kadın Platformu, 25 Kasım öncesi yaptığı eylemde İngilizce ve Türkçe bildiri dağıttı, sloganlar attı ve kadınları 25 Kasım’da yapılacak yürüyüşe çağırdı.

Eylemde yapılan İngilizce konuşmada „Sistemin yarattığı bütün bu eşitsizlikler kadınlara şiddetin çeşitli türevleri olarak geri döndüğünden, kadın katliamlarının çetelesi tutulamaz bir hal aldı. 2021’in Eylül ayı sonuna kadar Almanya’da 103 kadın, biri bebek 20 çocuk en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi, 120 kadın ve 6 çocuk, şans eseri ölümün kıyısından döndü. Fransa’da 95, İtalya’da 75, İsviçre’de 24, Avusturya’da 23, İspanya’da 20, Belçıka‘ da 17 kadın katledildi. Ama biliyoruz ki; bu veriler buz dağı’nın sadece görünen yüzü. Pandemi sürecinde tekellere milyarlarca avro yardım yapılırken, yeni kadın barınma evlerinin yapılması, gerekli önlemlerin alınması yeterince gündem bile olmadı.“ denildi.

İngilizce ve Türkçe yapılan konuşmaların ardından sloganlar atılarak eylem sonlandırıldı.