Home , Bildiriler , ‚Hindistan’da Gerçekleştirilen Tutuklama Saldırısını Kınıyoruz! Tutuklananlar Derhal Serbest Bırakılsın!‘

‚Hindistan’da Gerçekleştirilen Tutuklama Saldırısını Kınıyoruz! Tutuklananlar Derhal Serbest Bırakılsın!‘

UPOTUDAK | Hindistan faşist rejimi devrimci, aydın, akademisyen, gazetecilere yönelik saldırıları büyüterek devam ediyor. Maoist Gerilla hareketiyle bağlantısı olduğu şüphesiyle 6 Haziran’da Pune Polisi, Av. Surendra Gadling, Prf. Rona Wilson, Gazeteci Sudhir Dhawale, Prof. Shoma Sen ve Kırsal Kalkınma (PMRD) Üyesi Mahesh Raut isimli beş aydın akademisyeni tutukladı.

21 Ağustos’ta Haydarabad, Bombay (Mumbai) ve Yeni Delhi’de, beş devrimcinin tutuklanmasını protesto etmek için örgütlenen protesto eylemlerine de polis saldırarak müdahele etti ve çok sayıda ilerici, devrimci, demokrat insanı gözaltına aldı, tutukladı.

28 Haziran Salı günü bütün bu tutuklamalara bir yenisi daha eklendi. Pune Polisi, Maharashtra, Jharkhand, Telangana, Delhi, Haryana ve Goa olmak üzere altı eyalette birden hak eylemleri tesislerine ve evlere düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla sekiz aydın akademisyeni daha, Maoist Gerilla hareketiyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutukladı. Varavara Rao (şair ve yazar), Kranthi Thekula ve babası Stan Swamy (fotoğrafçı ve gazeteci), Susan Abraham (Demokratik Hakların Korunması Komitesi üyesi ve feminist aktivist avukat), Vernon Gonsalves ve Arun Ferreira (avukat ve aktivist), Gautam Navlakha (yazar), Anand Teltumbde (yazar, insan hakları aktivisti ve politik analist).

Şair ve yazar Varavara Rao; evine düzenlenen baskında, “Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye suikast düzenleme” iddiasıyla tutuklandı.

Hindistan Komünist Partisi – Maoist ( HKP-M ); yaptığı açıklamada, tutuklanan akademisyenlerin HKP-M ile ilişkileri olmadığını belirtti. Hükümetin azınlıkların hakları için mücadele eden herkesi tutuklama politikasını kınayan bir bildiri yayınladı.

Tutukluların avukatlarına rüşvet teklif ediliyor, davadan çekilmeleri için tehdit ediliyorlar!

Operation Green Hunt (Yeşil Av Operasyonu), Profesör GN Saibaba, entellektüeller, sanatçılar, avukatlar, öğrenci liderleri gibi önde gelen saygın Maoist liderler de dahil olmak üzere 10.000’den fazla kişinin siyasi tutukluluğu ile devam ediyor.

Yeni Delhi Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı Profesörü G. N. Saibaba, aktif bir şekilde yer aldığı anti emperyalist mücadelesinden dolayı 09.05.2014’te tutuklanmıştı. Prof. Saibaba tekerlekli sandalyeye bağlı olmasına rağmen ağır işkencelerden geçirildi, tek kişilik hücrede tutuldu. Sağlık sorunları giderek ciddi boyutlara ulaşmasına rağmen Hindistan devleti Saibaba’nın tutukluluğunu sürdürmektedir. Öyle ki; Saibaba’nın avukatları davadan çekilmeleri için sürekli tehdit edilmekte ve rüşvet teklif edilmektedir. 6 Haziran 2018 operasyonlarında tutuklanan Av. Surendra Gadling, Saibab’nın avukatlarındandı ve sürekli tehdit edilmekteydi. “Herşeye rağmen Saibaba’nın savunmasını sürdürdüğüm ve rüşvet kabul etmediğim için çeşitli bahanelerle tutuklandım” diyor.

Faşist Hindutva Rejimi’nin saldırıları susturulmuş bir toplum yaratmak için!

Hindistan’da kitlesel tecavüzler, kayıplar, sistematik insan hakları ihlalleri, büyük ve tekrarlanan tutuklama dalgaları gündemden hiç düşmüyor. Başbakan Narendra Modi’nin faşist Hindutva rejiminin bütün baskı ve sindirme politikalarına karşı, halkın mücadelesi de giderek ivme kazanmakta.

Bu tutuklama saldırıları bir yanıyla ülkedeki demokratik, ilerici, devrimci muhalif kesimin sesini kesme, tasfiye etme hedefli iken, bir diğer yanıyla da toplum üzerinde korku dağlarını inşa ederek bastırılmış, susturulmuş, kontrol altında tutulması kolay bir toplum yaratmak hedefiyle gerçekleştirilmektedir.

Hindistan faşist rejimi tarafından gerçekleştirilen, aydın, akademisyen, devrimci, ilerici tüm muhaliflere yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyor, Hindistan halkının haklı mücadelesini selamlıyoruz. Tarih tanıktır ki; ezilen halkın ve işçi sınıfının haklı mücadelesinin karşısında hiçbir iktidar ayakta kalamamıştır…

Hindistan’da Tutuklananlar Derhal Serbest Bırakılsın!

Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!

UPOTUDAK

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi