Home , Haberler , Kadın Katliamlarına Sessiz Kalmayacağız!

Kadın Katliamlarına Sessiz Kalmayacağız!

04.11.21| VİYANA | Vorarlberg-Buludenz’de 26. 10.2021 Salı günü, 47 yaşındaki bir  kadın 59 yaşındaki kocasının saldırısına maruz kaldı. Neredeyse boğularak öldürülmek üzereyken, ihbar üzerine olay yerine gelen polisin son andaki müdahelesiyle, kadın Feldkirchen hastahanesine kaldırıldı. Saldırıya uğrayan kadın hastanede üç gün boyunca yaşam mücadelesi verdiyse de; 29.11.2021 Cuma günü yaşama veda etti.  

Avusturya’da ortalama haftada 3 kadın erkekler tarafindan katlediliyor. 2021 yılında 23 kadın katledildi, 40 kadın ise şans eseri ölümün kıyısından  geri döndü. Yüzlercesi taciz ve tecavüze maruz kaldı. Bu veriler basına yansıyanlar… Yani buz dağının görünen yüzü… Gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu bilinen bir gerçeklik.  

Her nefesi kesilen kadının nefesi, çığlığı duyulamayan kadının çığlığı olma kararında ısrarcı olan Viyana kadın platformu, 03.11.2021 Çarşamba günü saat 18.00’de bir kez daha öfkelerini kuşanarak, isyanlarını haykırmak üzere Karlsplatz’da buluştular… “Emperyalist sisteme ve onun can damarı olan patriarkaya karşı, kadın mücadelesini daha da yükseklere taşıyacaklarını, kadına yönelik her türden şiddet ve kadın katliamları sürdüğü sürece sokakları boş bırakmayacaklarını” bir kez daha haykırdılar…  

Yeni Kadın ve KOMintern adına okunan açıklamada “Sadece son süreçlerde tanık olduğumuz olaylar bile, bize bu devlete ve onun “güvenlik” kurumlarına güvenemeyeceğimizi açıkça gösteriyor… Kadına yönelik her türden şiddet, patriarkal/ ırkçı/ emperyalist sistemin kendisinden kaynaklanmaktadır.” denildi. Yapılan konuşmalardan sonra yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyu “Sevgi Öldürmez”, “Kadın Katliamlarına Sesiz Kalmayacağız!”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Susmuyorz, Korkmuyorz, İtaat Etmiyoruz!” vb. sloganlar atılarak dışardaki kitleninin dikkatleri kadın katliamlarına çekilmeye çalışıldı.

Eylem, saat 20:00’de Menschenrechte Museumsqutier’da protesto alkışları ve sloganlarla sona erdi.