Home , Avrupa , İtalya Devrimci Proleter Feminist Hareketinden Yeni Kadın ve ATİK’e Dayanışma Mesajı!

İtalya Devrimci Proleter Feminist Hareketinden Yeni Kadın ve ATİK’e Dayanışma Mesajı!

italya kadinITALYA | 20-04-2015 | Italya Devrimci Proleter Feminist Hareketi (MFPF) ‚den Yeni Kadın ve ATİK‘ e yapılan saldırıyı kınayan ve mücadele çağrı mesajını yayınlıyoruz.

„Devrimci Proleter Feminist Hareketi (MFPR, Italya) Yeni Kadın ve ATİK’den yoldaşların tutuklanmlarını şiddetle kınıyor ve onların derhal serbest bırakılması için protestolar yapmaktadır.

Delegasyonumuz bu yoldaşlarla Yeni Kadın 13. Kongreleri vesilesiyle 7-8 şubat’ta Almanyada buluşdu. Onlarla tecrübelerimizi paylaştık ve Kadınların mücadelesini güçlerimizi genişletme ve birleştirmenin ihtiyacı üzerne konuşurken meselenin özünde proleter ve işçi kadınların koşullarının olduğunun vurgusunu yapmıştık.

Bu birlik anlayışı ve ruhu ile, Yeni Kadın ve ATİK’li yoldaşlarımızla en üst düzeyde dayanışma içinde olduğumuz belirtir, tüm Kadın, işçi emekçi ve genç kadınları bu baskıcı saldırıya karşı durymayı ve şiddetle kınamaya çağırıyoruz.

Özellikle son aylarda Kürt savaşçılarının mücadelesini destekleyen kadınlara hitap ediyoruz.. bugün  Avrupada Türkiyeli aktivistleri tutuklayan aynı düşmana karşı örgütlenmey çağırıyoruz: Avrupa Emperyalist devletleri ve Türkiye devleti!

Bu önemli bir mücadeledir çünkü bu saldırı barbar ve sömürgeci emperyalist sisteme karşı savaşan, mücadele eden bütün kadınlara yapılmıştır, Türkiye sokaklarından, Kobane’den Avrupa merkezlerini, mücadelenin en ön saflarını hedef alan bir saldırıdır.

Türk rejimi ve emperyalist devetler için bu Kadınlar ‘tehlikelidir’ çünkü onlar kadınlara kurtuluşun yolunun devrimci yoldan geçtiğini göstermekteler.

Devrimci Proleter Feminist Hareketi“

MFPR

18/04/15