Home , Avrupa , İşyerlerinde Örgütlenmeye bir halkada Stuttgart’tan eklendi!

İşyerlerinde Örgütlenmeye bir halkada Stuttgart’tan eklendi!

1543305_2267395240579_1817986752_nSTUTTGART | 06 – 01 – 2013 | Stuttgart Tohum Kültür Merkezinde işyeri örgütlenmesi ve bu faaliyeti ileri taşıyabilme konusu üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı ATİF Stuttgart üyeleri ve Stuttgartta işyeri örgütlenmelerinde yer alan tecrübeli insanların katılımıyla gerçekleştirildi.

Somut olarak bu işin nasıl yapılması gerekliliği üzerine saatlerce süren yoğun tartışmalarla işin özünün bilince çıkarılması için sınıf mücadelesinden kesitler sunularak girilen yönelimin öneminin ve gerekliliğinin altı çizildi. Özellikle yerli işçilerle bu mücadeleyi ileri taşımalıyız diyerek sözlerine başlıyan ATİF Başkanı Süleyman Gürcan : Bütün üyelerimiz sendikalara üye olmalıdır. Bütün üyelerimiz işyeri örgütlenmesine katılmalı ve yürütmelidir. Kiralık işgücüne yoğunlaşarak buna karşı mücadele yürütülmeli ve işçi direnişleri ile dayanışma etkinlikleri örgütlemeliyiz. Bu iki ayaklı olmalıdır. Yerel ve uluslararası şeklinde ele alınması gerektiğini vurgulayarak sözü katılımcılara bıraktı. Katılımcılar işyerlerinde yaşadıkları sorunları anlatarak yaratılan tartışmalarda, somut olarak neler yapılabileceği konuşuldu.

Stuttgart işçi havzası olmasına rağmen sınıf sorununa yeterince yoğunlaşamamamız ve asıl olan sınıf mücadelesinin bir parçası olunmasının gerektiliğine vurgu yapıldı. Bu gerektelik üzerine Stuttgartta İşyeri Örgütlenmesini ileriye taşıyacak beş kişiden oluşan bir Koordinasyon Komitesi kuruldu ve ileriki zamanda komite somut olarak hedeflerini belirlemek üzere bir araya gelme kararı aldı. Toplantıya katılan çeşitli iş yeri temsilciliklerinde yer alan kişilerde ATİF’in bu yönelimini oldukça önemsediklerini belirterek selamladılar. Yürütülecek bu faliyette deney, tecrübe ve birikimleriyle birlikte hareket edeceklerini beyan ettiler.

AHM Stuttgart