Home , Avrupa , Hessen ATİF Bölge Toplantısı Gerçekleştirildi

Hessen ATİF Bölge Toplantısı Gerçekleştirildi

FRANKFURT| 03.06.2024|  ATİF Hessen 1. bölge toplantısını ATiF’e bağlı Ober-Ramstadt İşçi Gençlik Derneği’nde gerçekleştirdi. 41. Dönem ATİF Yönetim Kurulu’nun yeni dönem perspektifinde önüne koyduğu kolektif çalışma anlayışı ekseninde, bölge toplantıları yapılması kararının ardından ilk toplantısını Hessen bölgesinde gerçekleştirdi.

Hessen bölge derneklerinin yönetim ve denetim kurumlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Almanya gündemi odaklı yükselen ırkçılık, süren bölgesel savaşlar, Almanya’nın tutumu, iklim değişikliği, emek sömürüsü, yoksulluk, göç ve göçmenlerin sorunları gibi kitlenin yakıcı sorunları, ATİF ve bağlı dernekler olarak bunlara karşı tutumumuz, alanların durumu ve çalışma anlayışı üzerine yaklaşık 7 saat süren yoğun bir tartışma yürütüldü.

Oldukça verimli ve motivasyon dolu geçen toplantının, periyodik aralıklarla yapılmasının, gündemi yakalamak, birlikte tartışmak, gelişmelere kolektif bir anlayışla müdahil olma, politik yöntemler belirlemek açısından son derece önemli olduğu görüldü.