Anasayfa , Avrupa , İsviçre`de Yeni Kadın : “Bir adım daha öne!”

İsviçre`de Yeni Kadın : “Bir adım daha öne!”

İsviçre`de Yeni Kadın Ülke Faaliyet Komitesi Kuruldu.

İsviçre`deki Yeni Kadın faaliyetçilerinin 16 Aralık Cumartesi tarihinde Solothurn şehrinde merkezi olarak örgütlediği Yeni Kadın üye toplantısı gerçekleştirdi.

İsviçre’nin farklı şehirlerinden gelen Yeni Kadın üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda “Kadın mücadelesinde Yeni Kadın” “Geçmiş ve gelecek faaliyetlerimiz” gündeminin yanı sıra Yeni Kadın kongresinde onaylanan “Kadın beyanı esastır aksini ispat etmek erkeğin yükümlülüğünde” tüzük maddesi üzerinden MYK’nin (Merkezi Yönetim Kurulu) uzun dönemdir iç tartışma ve eğitimleri çerçevesinde kısa bir sunum yapıldı.

Önümüzdeki sürece dair “Nasıl bir faaliyet yürütmek istiyoruz” “Yeni Kadın’ı nasıl daha geniş kadın kitlesi ile buluşturabiliriz” tartışmaları yürütüldü.

Küçük ama ileriye adımlarla İsviçre’deki kadın faaliyetini ve tabiki kadın mücadelesine nasıl katkılar sunabiliriz tartışmaları yapıldı.

Toplantının sonunda önümüzdeki süreçte İsviçre’de tüm alanlarda Yeni Kadın faaliyetini tekrar canlandırmak için 3 farklı şehirden oluşan 5 kişilik ülke faaliyet komitesi de kuruldu.