Anasayfa , Haberler , Suriye’de TSK’ye 2. saldırı: En az 7 asker yaralandı

Suriye’de TSK’ye 2. saldırı: En az 7 asker yaralandı

suriye_operasyonu_7_asker_yaralandi_h75851_fc0c7

Sabah saatlerinde El Bab’a operasyon düzenleyen askerlere yapılan saldırıda 3 TSK askeri yaşamını yitirmişti.
Suriye’deki TSK unsurlarına bugün ikinci saldırı yapıldı. Cihatçılara yakın kaynaklar Suriye ordusunun top atışları ve hava saldırısı düzenlediğini öne sürdü. IŞİD ise Bab yakınlarında TSK’ye ait bir tankın güdümlü füzeyle vurulduğunu duyurdu. İlerleyen saatlerde TSK, IŞİD tarafından atılan havan mermisinin, Zırhlı Personel Taşıyıcı’nın (ZPT) yanına düşmesi sonucu 7 askerin yaralandığı açıkladı.

suriye_tsk_askerlerine_saldiri_24kasim_dha-2

Suriye’deki TSK unsurlarına bugün (24 Kasım) ikinci kez saldırı düzenlendiği ve 7 askerin yaralandığı bildirildi.

İHA’nın haberine göre, saldırıda yaralanan 7 asker hızlı bir şekilde saldırı bölgesinden tahliye edilerek, Kilis’in Elbeyli ilçesi Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yaralı 7 asker, Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

DHA’nın 19.40’ta geçtiği habere göre, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, akşam saatlerinde IŞİD tarafından atılan havan mermisinin, Zırhlı Personel Taşıyıcı’nın (ZPT) yanına düşmesi sonucu 7 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Akşam saatlerinde Fırat Kalkanı Harekatı’nda DEAŞ tarafından atılan bir havan mermisinin askerlerimizin bulunduğu bir ZPT’nin yanına düşmesi sonucu 7 personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Süratle hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

IŞİD de TSK tankı vurduğunu duyurdu

IŞİD’in haber ajansı Amak da Bab kentinin kuzeyindeki El-Barazi köyünde TSK’ye ait bir tankın güdümlü füzeyle vurulduğunu duyurdu.

isid_bab_el-barazi_tsk_saldiri_24kasim

Suriye ordusu saldırdı iddiası

Cihatçılara yakın sosyal medya hesapları, Bab kentinin batısındaki Azrak köyü yakınlarında TSK ve “muhalif” gruplara, Suriye ordusu tarafından top atışları ve hava saldırısı gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Cihatçılara yakın kaynakların, Azrak köyü yakınlarında hava saldırısına uğrayan araçlara ilişkin yayımladığı fotoğraflar:

Öte yandan bu saldırılar, Suriye ordusu ve YPG-YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin Bab’ın batısında IŞİD’e karşı eşzamanlı operasyon başlatmasının ardından gerçekleşti.

(sendika.org)