Anasayfa , Haberler , İsviçre’de Tutsaklarla Dayanışma Standtları Açıldı!

İsviçre’de Tutsaklarla Dayanışma Standtları Açıldı!

Zürih15 Nisan 2015 tarihinde TKP/ML li devrimcilere ve ATİK aktivislerine karşı Almanya’nın yaptığı Avrupa çapındaki hukuk dışı, hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan operasyon ve tutuklamaları protesto etmek için, İsviçre’nin Zürih, Basel, Bern ve Fribourg şehrinde standt çalışmaları yapıldı.

Uluslarası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (ATİK – UPOTUDAK) tarafından 01 Eylül dünya barış günü’ne atfen yapılan çalışmada, emperyalist-kapitalist sistemin „barış“ söylemlerinin hiç bir karşılığı olmadığı gibi, kirli oyunlarına ve hesaplarına devam eden Almanya ve İsviçre devleti teşhir edildi.

Tutsaklarla dayanışmayı büyütmek, politik saldırıyı teşhir etmek için örgütlenen standt çalışmalarında, hazırlanan pankart, döviz, bildiri ve broşür dağıtımı yapılarak, 129. a/b nin iptal edilmesi, tecrit ve izalasyonun kaldırılması ve İsviçre’de tutuklu bulunan Mehmet Yeşilçalı’nın Almanya’ya iade edilmemesi talepleri dillendirildi.

Zürih ve Basel kentinde acılan standt çalışmalarının yanı sıra Bern ve Fribourg şehir merkezlerinde afiş, stikır yapıştırılması, Tren istasyonunda bildiri ve broşür dağıtımı yapıldı.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM!

İsviçre ATİK Tutsaklarıyla Dayanışma Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada ise, önümüzdeki süreçte çok yoğun bir pratik çalışma örgütlendiğini ifade edilerek, tutsaklarla dayanışmayı daha fazla büyütme çağrısı yapıldı.

02 Eylül 2015 Çarşamba

Saat. 18.30 da Cenevre, (Place de neuve ) MİTİNG

03 Eylül 2015 Perşembe

Merkel’i Protesto Eylemi (Grosse Schanze, Bern) Saat. 15.00 Bern Üniversitesinde Fahri doktora ünvanı alacak olan, Almanya başbakanı, Merkel’in bu ziyaretini protesto edilecektir. Almanya devletinin ATİK’e yönelik yaptığı operasyon ve tutuklamaları, 129. a/b anti terror yasaların teşhiri yapılacaktır.

Baselzürih 1Bernbasel 1