Home , Avrupa , Michael Panser İçin Anma

Michael Panser İçin Anma

Haber Merkezi | 30.08.2019 | Özgür Gelecek Gazetesi’nde yer alan habere göre PKK saflarında mücadele yürütürken öldürülen alman gerilla Michael Panser için arkadaşları tarafından Potsdam’da bir anma yürüyüşü gerçekleştirilecek.

HPG-BİM, 2017 yılında PKK saflarına katılan Michael Panser (Bager Nujiyan)’in Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik 14 Aralık 2018 günü düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiğini aktarmıştı. Meksika, Kolombiya, Venezuela ve Nikaragua’ya kadar uzanan bir mücadele geçmişine sahip olan Panser memleketi Potsdam’da düzenlenecek yürüyüş ve mitingle anılacak. Potsdam’daki arkadaşları tarafından organize edilen yürüyüş Cumartesi günü saat 17.00’de Treffpunkt Freizei, Am Neuen Garten 64, Potsdam adresinden başlayacak.

Brandenburg Eyaleti Meclisi yakınlarına kadar sürecek yürüyüş ardından bir de miting düzenlenecek. Panser’in doğum günü öncesine denk getirilen etkinlik için arkadaşları “Özgür bir dünya ve Kürdistan için mücadele eden Michael’in hikayesini yaşatmalıyız. Bunun için de herkesin yürüyüşe katılarak Michael’in anısına sahip çıkması gerekiyor” çağrısını yaptılar.

Kaynak: http://ozgurgelecek12.net/alman-gerilla-michael-panser-yuruyus-ve-mitingle-anilacak/