Anasayfa , Avrupa , İsviçre‘de Soykırımın 100. Yılı Lanetlendi!

İsviçre‘de Soykırımın 100. Yılı Lanetlendi!

03İsviçre’nin Zürih ve Bern şehrinde soykırımın 100. Yılı lanetlendi.

ZÜRİH: 7 Haziran Seçim Platformu tarafından 24 Nisan akşamı organize edilen yürüyüşe 300 civarında bir kitle katılımıyla soykırım lanetlendi.

Ermeni ve Süryanilere yönelik yapılan soykırımı lanetlemek üzere toplanan kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca Almanca ve Türkce soykırımı lanetleyen konuşmalar yapıldı. Ayrıca ATİK’e yapılan saldırı ve tutuklamalarda protesto edildi.

İTİF – YDG –Yeni Kadın imzalı “Mehmet Yeşilcalı’ya Özgürlük” yazılı pankartla katılım sagladı. Yürüyüşün akbinde soykırımda katledilen Ermeni ve Süryanilerin anısına saygı duruşu yapıldı. Almanca ve Türkçe olarak yapılan konuşmalarda, Soykırım kınandı.

25 Nisan tarihinde İsviçre merkezli Basel yürüyüşüne çağrılar yapıldı, bildiriler dagıtılarak, imza toplanıldı.

BERN: Yerli Anti faşist kurumların yanısra Ermeni kurumlar ve demokratik göçmen kurumların katıldığı yürüyüşte Ermeni ve Süryani soykırımına ilişkin Almanca ve Türkçe konuşmalar yapılarak soykırım lanetlendi.

Bern’de yapılan yürüyüşe, İTİF – YDG –Yeni Kadın imzalı “ ATİK Yalnız Değildir” pankartı ile katılım saglayarak tutuklamaları protesto etti. Cumartesi yapılacak merkezi yürüyüşün çagrıları dagıtılarak imza toplanıldı.

0203