Anasayfa , Avrupa , İsviçre’de Acunbay’a Özgürlük Eylemleri Gerçekleştirildi!

İsviçre’de Acunbay’a Özgürlük Eylemleri Gerçekleştirildi!

BERN 1İSVİÇRE |18.11.2014| Yunanistan’a gezmek amacıyla giden Acunbay, Türkiye tarafından siyasi nedenlerle verilen hapis cezası gerekçe gösterilerek 20 Temmuz 2014 tarihinde Orestia sehrinde tutuklanmış ve 07 Kasım 2014 tarihinde görülen davada Türkiye’ye iadesine karar verilmiştir.

Mahkeme tarafından verilen bu iade kararı üzerine, Özgürlük Komitesi tarafından hazırlanan dosyalar, Basel SP Milletvekili Mustafa Atıcı ve Basta Basel Milletvekili Sibel Arslan’a verilerek, İsviçre’nin yetkili kurumların gündemine getirilmesi ve Acunbay’ın özgürlüğe kavuşması için girişimlerde bulunulması istenilmiştir.

Bunun üzerine Mustafa Atıcı’nın Merkezi Parlemanto da oluşturulan dışişleri komisyonu’da gündem getirerek hazırlanan dosyayı sunmuş ve Merkezi Parlemanto’nun gündemine getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunmuştur. Milletvekili Sibel Arslan’da BASTA’nın merkezi toplantısına katılarak, partiye Acunbay için hazırlanan dosyası sunmuştur. Tüm bu girişimlerin yanında İsviçre’de dosyasını takip etmesi içinde bir avukat tutularak gerekli girişimler yapılmıştır.

Diplomatik ve hukuksal girişimlerin yanısıra, Muzaffer Acunbay’a özgürlük komitesi çağrısı üzerine, Avrupa’da bulunan demokratik göçmen kurumlar 18 Kasım 2014 tarihinde aynı gün Avrupa’nın bir çok şehrinde Yunanistan Konsolosluklar önünde protesto eylemleri gerçekleştirme kararı aldı.

Komitenin eylem çağrısı üzerine İsviçre’de bulunan demokratik kurumlardan, İHDD, ATİK-UPOTUDAK, İTİF, YDG, YENİ KADIN, İGİF, İDHF, DEM-KURD, , BİR-KAR, İABF, İÖTDK, ASM VE ANARŞİST Gruplar destek vererek, Bern’de Yunanistan Büyük Elçilik, Zürih’de Yunanistan Konsolosluk ve Basel’de Kanton Parlamentosu önünde Saat 15.00 de eylemler gerçekleştirdiler.

BERN:

Bern Yunanistan Büyük Elçilik önünde saat. 15.00 de yapılacak eylemde, Polis Büyük Elçilik çevresini adeta abluka altına alarak yanaşılmasına izin vermedi. Elcilik karşısında toplanan kitle polisin tepkisine rağmen basın açıklamasını yaptı.

Açıklamanın ardından hazırlanan dosya büyükelçiliğe verilmek istendi. Bunun üzerine Polis izin vermeyerek, kendileri tarafından dosyayı vereceklerini söylenmesi üzerine, özgürlük komitesi temsilcisi polisten dosyayı aldığına ve verecegine dair imzalı belge alındıktan sonra teslim etmiştir.

Yapılan eylemde Muzaffer Acunbay’a özgürlük içerikli dövizlerin yanı sıra resimleri taşınıldı. Eylemde Acunbay’a ve tüm politik tutsaklara özgürlük sloganları atılarak bitirildi.

ZÜRİH:

Zürih Yunanistan Konsolosluk önünde Saat, 15.00 de toplanan kitle, “Muzaffer Acunbay’a Özgürlük!” sloganlı pankartın yanısıra döviz ve resimlerin taşınıldığı eylemde, konsolosluk eylemin yapılacağı haberini alması üzerine bütün gün konsolosluğu kapatmıştır. Polisin yogun güvenlik önlemini aldığı eylemde, Konsolosluk önünde yapılan Almanca açıklama sonrasında, kapalı olan konsolosluk sekreteryasına hazırlanan dosya verildikten sonra, kitleye Acunbay’a ilişkin gelişmeler aktarılarak, Muzaffer Acunbay’a özgürlük sloganları atılarak sonlandırıldı.

BASEL:

Basel parlemanto önünde Saat, 15.00 de başlayan protesto ve basın açıklaması Muzaffer Acunbay’a özgürlük dövizleri ve resimlerin taşındığı eylemde sık sık Acunbay’a özgürlük sloganları atılarak kitlenin dikkati çekilmeye çalışıldı.

Muzaffer Acunbay’a özgür komitesi tarafından hazırlanan basın açıklaması okunarak sonlandırıldı.

ZÜRİH 2BASEL 1BERN 2