Home , Avrupa , Ortak Mücadele İçin Biraraya Gelindi

Ortak Mücadele İçin Biraraya Gelindi

FRANKFURT |31.05.2017| Frankfurt’ta Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde bir araya gelen, Almanya ve genel olarak Avrupa çapında örgütlü olan Türkiyeli kurumlar, bu kez AABF’nin çağrısıyla toplandı. Ev sahibi olarak AABF Genel Sekreteri Özgür Öz’ün yönettiği, Demokratik Güç Birliği’nin geleceğini konuşmak amacıyla bu yıl gerçekleştirilen üçüncü toplantıda, daha somut adımlar atılarak, 25 Haziran’da Köln’de gerçekleştirilecek bir dahaki toplantıda, kurumların bir karar vermesi ve daha somut adımların atılması yönünde görüş birliği oluştu.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafından çağrısı yapılan toplantıya şu kurumların temsilcileri geldi: Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Avrupa  Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve gözlemci olarak katılan Haziran Hareketi ile Anadolu Federasyonu.

Birlikte mücadelenin önemi görüldü

Geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen referandum sürecinde, çok sayıda Türkiyeli örgütlenmenin “Avrupa’da Hayır Platformu”nda birleşerek, eylem birliğiyle, ortak mücadele yürüterek başarılı olunduğu belirtilerek, birlikte yürütülen mücadelenin öneminin görüldüğü kaydedildi. Türkiye halklarının, tüm ezilenlerinin Avrupa’dan güçlü bir dayanışmaya ihtiyacı olduğu vurgulanan toplantıda, zaten devam eden “Güç Birliği” tartışmasının bir sonuca ulaştırılması gerektiği önemle vurgulandı. Adının aynı şekilde kalması veya farklı ad ve yeni katılımlarla yola devam edilmesi hususunda da önerilerin geldiği bu konuda, önümüzdeki toplantıda karar verilecek.

 

Avrupa çapında oluşturulması hedeflenen 25 Haziran’daki toplantıya, yine çok sayıda Avrupa ve çeşitli ülkelerinde faaliyet yürüten örgüt, kuruluş, inanç kurumu, yöre dernekleri, inisiyatif ve akademisyenlerin davet edilmesi kararlaştırıldı. Bu toplantıda, Türkiye halklarıyla dayanışmanın yanı sıra, buraya yani Avrupa’ya yönelik somut eylemler üzerine de konuşulup, faaliyetlerinin başlatılması kararı da alındı.

G20 Zirvesi, Federal Almanya Genel Seçimleri, Avrupa Ülkelerinin Türkiye Politikasına yönelik faaliyet gibi, çok sayıda etkinlikler için “eylem birliği platformu” şeklinde olacak olan böylesi bir birlikle faaliyet yürütülmesi önerildi. (Kaynak: Avrupa Forum)