Home , Avrupa , İsviçre'de 19 Aralık Şehitleri Unutulmadı!

İsviçre'de 19 Aralık Şehitleri Unutulmadı!

İSVİÇRE | 21 – 12 – 2010 | 19 Aralık 2000 tarihinde tüm Cezaevlerine yönelik katliam saldırısında şehit düşen 28 devrimci, İsviçre Demokratik Kitle Örgütleri Platformu ve BİR-Kar tarafından anıldı. 19 Aralık günü İGİF, İDHF, İTİF ve Yaşanacak Dünya’nın oluşturduğu DEKÖP-İ ve Bir-Kar tarafından ortak organize edilen etkinliğe 150 kişi katıldı.

Basel şehrinde UNİON binasında yapılan etkinlik 19 Aralık saldırısında şehit düşenler şahsında saygı duruşuyla başladı.  Salonu süsleyen pankartlar ve 28’lerin denetleyici bakışları altından gerçekleşen anma etkinliğinde organize eden platform adına yapılan konuşmada Türkiye cezaevleri tarihi anlatılarak tutsakların sorunlarına dikkat çekildi.

19 Aralık saldırısı öncesinde bir çok cezaevlerine yaptıkları prova saldırılarıyla 19 Aralık katliamının hazırlandığı vurgulanan konuşmada tutsaklarla dayanışmanın önemine dikkat çekildi. Konuşmada Cezaevlerinde tutsaklara yönelik her dönem olduğu gibi bugünde hala saldırılarının olduğuna dikkat çekilirken tutsaklarla dayanışma içinde olmanın insan onuruna sahip çıkmak anlamına geldiği ifade edildi. Daha sonra sinevizyon gösterimi yapıldı. Akabilinde  19 Aralık sürecini yaşayanlar bölümü oluşturuldu. Bu bölümde  MKP – MLKP – TKP/ML – TİKB davasından tutuklu olan siperdaşlar katliam saldırısında yaşadıklarını anlattılar. Duygulu ve hüzünlü anların yaşandığı anlatımlardan sonra sürecin görevlerine dikkat çekildi. Daha sonra salonda bulunan diğer süreci yaşayanlar anons edilirken tüm kitle ayakta tutsaklara ve süreci yaşayanlara alkışlarla selam göndererek bitirildi.