Home , Avrupa , İsviçre; Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil, o güce karşı koydukları için yükselirler.

İsviçre; Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil, o güce karşı koydukları için yükselirler.

İSVİÇRE |30.01ç2017| Gücümüz Birliğimiz, Birliğimiz Geleceğimiz! – 28/29 Ocak tarihleri arasında İsviçre de YDG ve Yeni Kadın`ın Merkezi Kongreye Hazırlık Toplantısı gerçekleşti.

28 Ocak

YDG MYK tarafından örgütlenen Hazırlık Toplantısı saat 13.30 YDG’lilerin yanı sıra katılım sağlayanlarla birlikte Açılış Konuşması ile başladı.

Açılış Konuşması ve Saygı duruşunun ardından Toplantı 25. Kongre için hazırlanan Siyasi Perspektif Taslak gündemi ile devam etti .Mücadele gençliği dinamizmi ve YDG’nin misyonu gibi önemli konular ele alındı. Toplamda 4 saat süren perspektif gündemi yoğun ve verimli bir şekilde tartışıldı ve öneriler alındı.

Toplantı Taslak tartışmasının ardından Sinevizyon gösterimi ile devam etti.  Son olarak Geçmiş Faaliyetler ve önümüzdeki dönemde İsviçre alanındaki yönelim üzerine oldukça verimli bir tartışma ile son gündem olan Delege seçimi ile toplantı sonlandırıldı.

Toplantıya katılım sağlayan tüm gençlere 4-5 Şubatta Frankfurt’ta gerçekleştirilecek YDG Kongresine İsviçre’den geniş katılım çağrısı yapıldı.

 

29 Ocak

Hazırlık toplantısı teknik bir aksaklık sebebi ile planlanan saatinde başlayamaması rağmen başarı ile gerçekleşti. Yeni Kadın MYK Başkanı ve üyesinin hazırlık toplantısını MYK adına açmasının ardından, Zürih Komitesinin hazırlamış olduğu coşkulu açılış konuşması ile devam etti.

Mücadelenin en sıcak alanlarında kadın mücadelesine ışık tutan 5 Kızıl karanfil ve Rojava’da Kadın Devriminin mimarları şahsında tüm kadın mücadelesinde yitirdiklerimiz için saygı duruşu ve sinevizyon gösteriminin ardından tartışma kısmına geçildi.

Yeni Kadın üyelerinin yanı sıra kadınların ve YDG li genç kadınlarında katılım sağladığı toplantıda MYK’nin Perspektif yazısının okunup tartışılması ile oldukça verimli tartışmalar gerçekleşti.

Militarizm ideoloji mi yoksa ideolojinin somutlaşan bir çeşidi mi, militarist anlayışın kadına yönelik saldırılarına karşı geliştirilen kadın mücadelesinin katkıları ve önümüzdeki dönem üzerine gelen önerilerle birlikte perspektif taslağı gündemi sonlandırıldı. Yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını kolektif ruhla örgütleyen Zürih yeni kadın komitesinin Faaliyet raporunun sunumu ile devam etti.

Geçmiş sorunların da konuşulduğu toplantı delege ve yeni komite seçiminin ardından JIn jiyane Azadı sloganı ile toplantı sonlandırıldı.

 

YDG ve Yeni Kadın Hazırlık toplantısında işkenceye maruz kalan Mehmet Yeşilçalı ile dayanışmak için bir köse hazırlandı. Ona gönderilmek üzere hazırlanan bu mektup kösesi ayni zamanda Devrimci Mücadele her yerde meşrudur şairi ile hareket eden Mehmet yoldaşımızla dayanışmamızı her alanda göstereceğimizin kanıtıdır.