Home , Avrupa , Köln’de Maraş, 19 Aralık Cezaevleri ve Roboski katliamlarını kınama mitingi düzenlendi

Köln’de Maraş, 19 Aralık Cezaevleri ve Roboski katliamlarını kınama mitingi düzenlendi

kolnKÖLN | 22 – 12 – 2013 | Köln-Ebertplatz’da 21 Aralık tarihinde yüzlerce insan bir araya gelerek Maraş katliamı, 19 Aralık hapishaneler katliamını ve Robosski katliamını protesto ettiler. Demokratik güçlerin ortaklaşa düzenledikleri miting, daha öncesinde yürüyüşü olarak planlanmasına rağmen, polisin izin vermemesinden kaynaklı miting olarak gerçekleştirildi. Miting “Yaşanacak Dünya, ATİK-UPOTUDAK, ADHK, Bir-Kar, AGİF-AÖTDK, Rote Aktion, Mala Kurda, EÖC-Avrupa İnisiyatifi, Porf AKM, Köln AKM” bileşenleri olarak ortak örgütlendi.

Düz enlenen mitingde yapılan kısa açılış konuşmasından sonra, katliamlarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra kitle hep bir ağızdan, “19 Aralık katliamını unutmadık unutturmayacağız”, “Maraş katliamını unutmadık unutturmayacağız”, “Roboski katliamını unutmadık unutturmayacağız” sloganlarını haykırdılar.

Ortak platforma adına yapılan konuşmada “bundan 13 yıl önce 19-22 Aralık 2000 tarihinde, devrimci tutsakların kaldığı toplam 22 cezaevinde, tarihinin en büyük katliamlardan birisi gerçekleştirildi. Toplam üç gün süren bu katliam sırasında, 28 devrimci tutsak katledildi, yüzlercesi ise ağır biçimde yaralandı. Ve dahası, devrimci tutsaklar, tam bir vahşet örneği sergilenerek, tedavileri dahi yapılmadan çeşitli ketlerdeki F tipi cezaevlerine götürülerek, birer tabutluk olan hücrelere kondular.

Bu saldırı, yılları bulan bilinçli, planlı ve hedefli bir hazırlığın ifadesi, acımasız bir saldırıydı. Bu saldırının  o günkü öncelikli hedefi cezaevlerindeki devrimci tutsaklar olsa da, esasında devrimci parti ve örgülere dönük bir saldırıydı” dendi.

Ardından mitingi düzenleyen kurumlardan; ATİF, AABF, YEK-KOM, Yaşanacak Dünya, AGİF, Bir-Kar ve  Rot Front adına katliamları kınayan konuşmalar yapıldı.

Miting katılan kitlenin ortak bir şekilde söyledikleri Çav Bella marşıyla sonuçlandırıldı.

koln1koln2