Anasayfa , Bildiriler , İsrail saldırganlığına karşı, Filistin halkıyla aynı saftayız!

İsrail saldırganlığına karşı, Filistin halkıyla aynı saftayız!

CENEVRE | 07 – 01 – 2008 | Dünya egemen güçlerinin Ortadoğu’daki maşası İsrail, Filistin’de insanlık suçu işlemektedir. Ortadoğu’yu on yıllardır cehenneme çeviren Dünya egemen güçleri ve onların eli kanlı uşağı İsrail, o bölgedeki halkların üzerine bombalar, mermiler yağdırmaktadır.

Yaşlı-kadın-çocuk demeden sivil halkları hedef alan bu saldırılar, birkaç gündür yine şiddetlendirilmiş, bölge savaş alanına çevrilmiştir. İsrail’in yağdırdığı bombalarla, Gazze’de 400 civarında kardeşimiz yaşamını yitirmiş, yüzlerce masum insan da yaralanmıştır. Bu saldırıları gerçekleştiren eli kanlı katiller bir an önce Ortadoğu’dan ellerini çekmelidir.

İsviçre’de yaşayan göçmen emekçilerinin kalbi, Filistin halkıyla birlikte atıyor. Onların acı ve öfkesini paylaşıyor, İsrail’in saldırganlığını, cinayetlerini ve zulmünü lanetliyor. Kurulduğu günden bu yana, Filistinlilere ve Arap komşularına karşı işlediği insanlık suçlarının tümünü, ABD’nin ve kapitalist dünyanın verdiği cesaretle gerçekleştiren İsrail devletinin, bugünkü vahşetinin arkasında, bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri’nin olduğunu bilmeyen yoktur. Dünya barışının teminatı olarak kurulan Birleşmiş Milletler de, katliamlara seyirci kalmakla bu insanlık suçuna ortak olmaktadır. Dünyada barışı sağlama iddiasında bulunan Birleşmiş Milletler yapılanmasında, ikiyüzlü tutumuyla katliamlara seyirci kaldığı için kınıyoruz.

İsrail saldırılarının “güvenlik Kaygıları”yla gerekçelendirilemeyeceği, saldırıların hedefine askeri güçlerin değil, sivillerin ve kentsel altyapının yerleştirilip acımasızca katledilerek yakılıp yıkılmalarından kolayca görülebilir.

Dünya egemenlerinin ortaklaşa peşinde koştukları hedef, İsrail’i devreye sokarak, Ortadoğu halklarının Dünya egemenlerinin kölesi, kapitalist emperyalizmin bölgeyi yeniden şekillendirme ve sömürünün engelsiz gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır İsrail saldırısı, bu planın önünde engel olarak görülen “Batı-karşıtı” direnişin Filistin, Lübnan ve Suriye’de iç savaşlar çıkartılarak dağıtılması için bir kaldıraç olmak üzere başlatıldı.

İsrail ve ABD ile savunma anlaşmalarının altına imza atan Başta Türkiye olmak üzere, kimi bölge devletlerinin, saldırıyı kınayan açıklamalarını da samimiyetten uzak görüyoruz. Bu yüzden Türkiye ve diğer bölge devletlerinde, bu suça ortak oldukları için kınıyor ve derhal bu savunma anlaşmalarının iptal edilmesini istiyoruz.

İsviçre’de yaşayan Göçmen Emekçiler olarak bu aşamada Filistin, Lübnan, İsrail emekçileriyle birlikte, derhal ateşkes ilan edilmesini; İsrail askeri harekatına son verilmesini istiyoruz.

İTİF (İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu)
FEKAR (Kürt Dernekleri Federasyonu)
Zürich Halk Evi
Sosyalist Arayış Platformu
Devrimci Hareket
Cenevre Halkevi

Yürüyüş:
Tarih: 10 Ocak 2009/Cumartesi
Saat : 14:00
Adres: SCHUTZENMATTE-BERN

İDGP (İsviçre Demokratik Göçmen Platformu)