Home , Avrupa , GERİCİ AKP İKTİDARININ DEVRİMCİ VE DEMOKRATİK GÜÇLERE YÖNELİK FAŞİZAN SALDIRILARINI NEFRETLE KINIYORUZ.!

GERİCİ AKP İKTİDARININ DEVRİMCİ VE DEMOKRATİK GÜÇLERE YÖNELİK FAŞİZAN SALDIRILARINI NEFRETLE KINIYORUZ.!

upotudakUPOTUDAK |25-06-2013 |GÖZALTINA ALINAN VE  TUTUKLANAN  ÖZGÜR GELECEK, PARTİZAN, ATILIM VE ESP OKUR VE TARAFTARLARININ  DERHAL SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDİYORUZ. !

Faşist diktatörlüğün AKP’si 10,5 yıllık iktidarı döneminde, uygulamaya  koyduğu politikalar neticesinde, çeşitli milliyetlerden ezilen Türkiye halklarına yönelik zulüm, baskı ve faşizan politikaları ezilen halklar üzerinde bir karabulut gibi dolaşmaya devam ediyor. AKP’nin bu baskı ve sindirme politikaları, başta işçi sınıfı olmak üzere, öğrenci, memur çiftçi, esnaf ve tüm diğer ezilen kesimlere dönük uygulanan “ekonomik ve “ çok demokratik” politikaları bir yıkım tablosunu ortaya koymuş bulunmaktadır. Bu yıkım, öncellikle çalışan binlerce işçinin, sendikalara üye olmak ve örgütlenmek istedikleri için, işlerine son verilmiştir. Bu nedenle onlarca iş yerlerinde bugün halen devam eden grevler söz konusudur. keza, 4+4+4 eğitim ve öğretim yasasıyla, okumak sadece bir elit tabakanın denetimine sokulmuş. Ve aynı zamanda da paralı hale getirilmeye çalışılmaktadır. Yine tarım meselesinde de,  emperyalistlerin çıkarlarına dönük, uygulanan yasalarla, hem tarım öldürülmüş hem de yüz binlerce çiftçi zor durumda bırakılmıştır. Memura ve küçük esnafa yönelik saldırılarda devam etmektedir.  Ayrıca, 10,5 yılık AKP iktidarı döneminde toplumun yaşam biçimine de müdahalede bulunarak, toplum ne yiyecek, toplum ne içecek, aileler kaç çocuk doğuracak, kadınlar başını nasıl örtecek vb gibi. Konularda da  halkın demokratik ve özgürce yaşamını denetim altına alarak, muhafazakar, tekçi  dinci ve ırkçı AKP siyasetine uygun bir toplum modeli yaratılmak istenmektedir.

Tüm bunların yanında AKP’nin çılgın projelerinden bir diğeri de, Kentsel dönüşüm adı altında, yoksul halk kesimin oturduğu varoşlara, büyük yapılar kurarak betonlaştırmak. Diğer yandan, çevreyi doğayı katlederek, AKP yandaş şirketlerine peşkeş çekerek, yeni rant alanları açmaktır. İşte AKP’nin uyguladığı bu politikalar neticesinde Bu gün Taksim Gezi Parkında başlayarak ülkenin dört bir yanına yayılan demokratik gösteri ve ayaklanmalar bu baskı politikaların sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Ancak, Faşist AKP iktidarı en küçük demokratik bir muhalefete tahammülü kalmamış ve halkın üzerine tonlarca biber gazı, gaz bombası, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanarak binlerce gösterici yaralanmış onlarcasın da, kalıtsal yaralanmalara sebep olmuştur. 4 kişi ise, polis saldırısıyla ateşli silahlarla katledilmiştir. Yine hızın alamayan  AKP’nin faşist kolluk güçleri olayların hem ardındın baskın, gözaltı ve tutuklama terörüyle saldırılara devam ediyor. İlk olarak İstanbul’da ESP, ETHA, Atılım gazetesine düzenlenen baskınlarla başlayan, onlarca  devrimcinin tutuklanmasiyla devam eden süreç, Ankara, Adana ve İzmir’de BDSP, Halk Cephesi, Mücadele Birliği, Kaldıraç ve Partizan okurlarına yönelik polis terörü ile devam etmiştir. Aralarında 7 Partizan ve YDG okurunun da bulunduğu onlarca devrimci tutuklanmıştır. Yine İzmir’de 20 Haziran sabahı Gündoğdu Meydanı’nda bulunan direniş çadırlarına yönelik baskında aralarında 5 Partizan ve YDG okuru ile Özgür Gelecek gazetesi İzmir muhabirinin de bulunduğu 50’yi aşkın kişi gözaltına alınmış. Partizan, YDG okuru, DHF ve Kaldıraç üyelerinden oluşan 13 kişi “Terörle Mücadele” Şubesi tarafından sorgulanarak, “eylemleri kışkırtmak ve yönetmek suçu”ndan tutuklanmıştır. Bugün hala baskınlar, gözaltı ve tutuklama saldırıları sürüyor. Bu saldırıları nefretle kınıyor, tüm duyarlı kesimleri bu saldırılar karşısında dayanışmayı büyütmeye ve duyarlı olmaya çağırıyoruz.

DEVRİMCİ VE DEMOKRATİK GÜÇLERE YÖNELİK FAŞİST SALDIRILARA SON VERİLMELİDİR!

GÖZALTINA ALINANLAR, TUTKLULAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

ATİK-UPOTUDAK
Avrupa Türkiyeli Işçiler Konfederasyonu
Uluslararasi Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi
upotudak@atik-online.net