Anasayfa , ATİF , Mannheim ATİF Ailesi Prag´da Geçmişe yolculuk yaptı
Mannheim ATİF Ailesi Prag´da Geçmişe yolculuk yaptı
Mannheim ATİF Ailesi Prag´da Geçmişe yolculuk yaptı

Mannheim ATİF Ailesi Prag´da Geçmişe yolculuk yaptı

Mannheim ATİF – 02-04.10 tarihleri arası Çek Cumhuryeti´nin Başkenti olan Prag´a üye ve dostları ile birlikte gezi düzenledi.

Mannheim ATİF Ailesi Prag´da Geçmişe yolculuk yaptı

Mannheim ATİF Ailesi Prag´da Geçmişe yolculuk yaptı

Cuma Akşamı Otobüs ile Prag yolculuğu başladı , sistemin bize dayatığı bireyci yaşam felesefesine bir alternatıv olarak ortak yaşamın kolektiv hareket etmenin anlam önemini taşıyan bu iki gün dolu dolu yaşandı. Sabah saatlerinde Prag´a varıldığında iki rehber eşliğinde, Prag şehrinin Kiliseleri kaleleri ve antikçarsisi rehberlerin anlatımıyla gözlemlendi.
Prag şehri savaşda hemen hemen hiç bir zarar almamış ,1000 senelik tarihi halen ilk güzeliği ile görenleri hayran bırakmaktadır. Avrupanın en büyük merkezlerinden biri haline gelen Prag eşi bulunmaz manzaralar mimariler sunmaktadır. 4. charles batı avrupa´nın büyük bir bölümünü hakimiyeti altına almayı başarmış bir kutsal Roma imparatoluyudu. On altıncı yüzyılın sonlarında ve on yedinci yüzyılın başlarında Prag Habsburg Salonlarının mekanıydı ve 1918 yılında yeni,bağımsız bir ülke olarak ortaya çıkan Çekoslovakya´nın başkenti oluştu. Ayrıca 1948 yılında Komünist yöneticiler görevden alındı. 1992 yılında Slovaklar ve Çekler yollarını ayırdı ve Prag yeni kurulan Çek Cumhuryeti´nin başkenti oldu. Prag her zaman bir çelikiler şehri olmuştur ve günümüzde de olmaya devam etmektedir.
Prag ayrıca bir başkaldırı şehiridir ve ortak değerler ön plana çıkmaktadır.
Buda Mannheim ve çervresinden gelen ATİF Üye ve Dostlarının hareket nedeni olmuştur.
Pazar öğlen saatlerinde tekrar Otobüs ile almanya ia dönüşü, Gezinin Değerlendirilmesi olumlu olumsuz yönleri ile tartışıldı , önümüzdeki geziler için öneriler yapıldı.
Daha sonra Türkiye Türkiye Kürdistanı ve orta doğudaki gelişmeler tartışıldı. Ve Devrimci Demokratların bu sürecdeki tutumları ortaya konuldu.
Ayriyetden Yeni Kadın ve YDG (Yeni Demokratik Gençlik) üyeleri de Birer konuşma yapdi, Yeni Kadın´li arkadaş Kadın çalışmasının Önemi ve misyonunu vurgulayarak , ekim ayında yapılacak merkezi Yeni Kadın Kampına Tüm Kadın arkadaşları davet etti. YDG´li Arkadaş ilk olarak kızaca gezinin değerlendirmesini ve bir topluluğu birlikde hareket etirmenin zorluklarının altını çizdi. Ayriyetden 25. Gençlik Kültür ve Sanat Festivaline çağrı yapan YDG Üyesi Festivalin anlam ve önemini ortaya koydu.

Akabinde müzik fıkra dinletileri eşliğinde yolculuk sonuna evrildi.