Home , APP , IRKÇI, FAŞİST ÖRGÜTLENMELERE KARŞI “FAŞİZMİ BİRLİKTE YENECEĞİZ” ŞİARIYLA EYLEM

IRKÇI, FAŞİST ÖRGÜTLENMELERE KARŞI “FAŞİZMİ BİRLİKTE YENECEĞİZ” ŞİARIYLA EYLEM

 

AVUSTURYA|19.04.2021| 18 Nisan 2021 – Avusturya İnnsbruck/ Tirol Demokratik Güç Birliği ve Avusturyalı Antifaşist kurumlar Innsbruck’da, 18 Nisan Pazar günü bir miting gerçekleştirdiler. Bu mitingle ADGB’nin başlattığı “Faşizmi Birlikte Yeneceğiz” kampanyasına start verilirken, aynı zamanda HDP’ye yönelik kapatma girişimleri ve Innsbruck’da ki ırkçı faşist örgütlenmeler protesto edildi.

Faşizme karşı mücadelede toprağa düşenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan mitingte, aynı gün İnnsbruck da faşistlerin yapacağı yürüyüşü protesto etmek için de çağrı yapıldı. Yapılan konuşmalarda, “Faşizmin işçi sınıfına, emekçilere, göçmenlere, kadınlara ve demokrasi güçlerine düşman olduğu, HDP’ye yönelik kapatma girişimlerinin hukuki olmadığına” vurgu yapıldı.

ADGB adına yapılan konuşmada ise; ”Egemenlerin dünya genelinde gerici, baskıcı, faşizan saldırılarına özelde de Türkiye ve T.Kürdistanı´ndaki AKP- MHP faşizminin saldırılarına karşı, bulunduğumuz her coğrafyadan, tüm halklardan ezilenler ve emekçilerle birlikte ortak mücadelenin büyütülmesini hedefliyoruz” denildi. Devamında konuşma şöyle devam etti. “Hem Türkiye´deki anti-faşist mücadeleye güç katmak, hem de TC faşizminin günümüz temsilcileri AKP+MHP iktidarının Avrupa´ya uzanan kollarını durdurmak için, demokrasiden, eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana olanlar olarak, faşizme karşı ortak mücadele edip hep birlikte kazanacağız” denildi.

Antifaşist kurumlar adına yapılan konuşmalarda ise, “Innsbruck’da faşist parti öncülüğünde geliştirilen ırkçı faşist örgütlenmeleri durdurabilmek için, bulunduğumuz her alanda mücadeleyi omuz omuza geliştirerek ırkçılığı ve faşist örgütlenmeleri geri püskürtelim” denildi. Müzikler eşliğinde saat 15:30’da miting bitirildi. TİROL DEMOKRATİK GÜÇ BİRLİĞİ