Anasayfa , Haberler , HDK:Tüm halkların ve emekçilerin yeni yılını kutladı.

HDK:Tüm halkların ve emekçilerin yeni yılını kutladı.

hdkANKARA | 31-12-2012 | Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, yayımladığı yeni yıl mesajında, özgürlük mücadelesinin yükseldiği, halkın örgütlendiği, umut ve barış dolu bir yıl diledi.
HDK yeni yıl mesajında, dünya halklarının ve emekçilerin zor ama kazanımları da olan bir yılı geride bıraktığı, 2012’nin dünyanın dört bir yanında işçi ve emekçilerin, ezilen, sömürülen halkların, diktatörlüklere, savaşa, baskı ve sömürüye karşı eylem, direniş ve ayaklanmalarına sahne olduğu belirtildi.

HDK Yürütme Kurulu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı: “Baskı, silahlanma girişimleri ve sömürü arttıkça, krizin faturasını işçilere, emekçilere ve halka çıkarmak için saldırılar sürdükçe işçilerin, emekçilerin, gençlerin kadınların ve ezilen halkların sömürü ve baskıya karşı direnişi ve özgürlük arayışı da artarak devam edecektir. Halklar, kültürler ve inançlar zengini olan Türkiye’nin her yanında da özgürlük, barış ve ekmek mücadelesi büyüyor, güç ve destek buluyor.”

AKP iktidarına karşı öfkenin birikerek patlamalara dönüştüğünü de belirten HDK, hükümetin bilgisi dahilinde gerçekleşen Roboskî katliamı için süren adalet arayışının güçlendiği vurgusu yaptı.

Açıklamada, 2013 yılında AKP’nin Kürt sorunu karşısında bugünkü kadar rahat olamayacağı belirtildi. HDK’nin 2013 yılında işçi sınıfı ve emekçilerin ekonomik, sosyal ve siyasal taleplerini kapsayan mücadelesiyle Kürt halkının mücadelesinin birleşik bir harekete dönüşerek, tüm halkların özgürlük, barış, demokrasi ve emek mücadelesi olarak büyümesi için daha çok çaba harcayacağı ifade edildi.

HDK, 2012’de kamu emekçileri ve işçilerin mücadelesinin dinmediğini belirtti, son olarak Şişe Cam işçilerinin direnişini hatırlattı.

HDK Yürütme Kurulu, “ODTÜ öğrencilerinin yayılan direnişi, aydın ve sanatçıların tepkileri, kadınların mücadelesi, Alevilerin Maraş, Çorum katliamları öncesi tanık olduğumuz kapı işaretlemelerinin bugün de uygulanmasıyla devam eden baskıyı, ayrımcılığı bitirme ve eşit yurttaşlık kapsamlı mücadeleleri, 2013’ün nasıl geçeceğine işaret etmekte, aynı zamanda AKP iktidarına, statükoya, kapitalist sömürü ve emperyalist saldırıya karşı koymanın yönünü ve içeriğini göstermektedir” dedi.

HDK, yeni yılın halklar için daha yaşanılır bir yıl olması için, baskı, şiddet, sömürü ve ayrımcılığa karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaparak, “2013 yılının, halklarımızın el ele verdiği; demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde ileri mevziler kazandığımız bir yıl olsun. Halkımızın 2014 seçimleri için örgütlendiği, ileri hamleler yapmak için hazır hale geldiğimiz, umut dolu bir yıl olması dileğiyle” dedi. HDK, tüm halkların ve emekçilerin yeni yılını kutladı.