Home , Avrupa , İnnsbruck’ta Faşist Saldırı ve baskılara karşı yürüyüş yapıldı.

İnnsbruck’ta Faşist Saldırı ve baskılara karşı yürüyüş yapıldı.

img_2553INNSBRUCK | 22 – 10 – 2016 | Faşist devletin ilerici, Demokrat Basın-medya ve TV’lere yönelik kapatma saldırıları İnnsbruck’ta protesto edildi!

Tirol Demokrat Güç Birliğinin organize ettiği Miting- yürüyüş İnnsbruck merkezinde gerçekleşti.
Demokratik Kitle Derneklerin’den ATİGF, ADHK, EVRENSEL, Demokratik Kürt Toplumu, ALEVİ DERNEKLRERİ TİROL, DERSİM DERNEĞİ‘ nin katılımıyla saat 15.30 bir araya geldi.

Kitlenin bir araya gelmesiyle birlikte kurumlar kendi Flama, Pankartlarını ve Dövizlerini acarak Miting alanında toplandı.
DGBP adına yapılan Almanca ve Türkce konuşmalar sonrası kitle yürüyüş güzergahına doğru dizildi.

Şehirin en kalabalık merkezinde gecen yürüyüş güzergahı boyunca Almanca sunumlar yapıldı ve topluca sloganlar atldı.

Yapılan konuşmada;
Egemenler 15 Temmuz darbe girişimini büyük bir fırsata çevirerek, ülkede tam bir faşist terör estirmektedir. 12 Eylül AFC dönemini aratan faşist saldırılar, OHAL ile KHK`lerle tam bir keyfiyetçilik ve pervazsızca tüm toplumu hedef almıştır.
Darbe girişimini bahane ederek ilan edilen OHAL ve KHK`lar ve uygulamaları, operasyonlar, katliamlar, gözaltında kayıplar, işkenceler, keyfi ve uzun gözaltı furyası ve tutuklamalar, kamu emekçilerine yönelik kanunsuz işten atmalar ve soruşturmalar, aydınlara, sanatçılara ve gazetecilere yönelik tutuklamalar, T.Kürdistanı`ndaki operasyon ve katliam saldırılarındaki yoğunlaşma, belediyelere Kayyum`la el koyma, Suriye`ye, özellikle de Rojava`ya dönük saldırganlıkları,vb… vurgu yapıldı.

Göçmen İşçiler, Kadın, Erkek Emekçiler, Gençler…
Faşist AKP hükümetinin kendisine yönelen her türlü eleştiriyi ve muhalefeti sindirme ve yoketme yönünde estirdiği devlet terörünü bulunduğumuz Alanlarda kamuoyunda teşhir ve tecrit edelim dendi.
Zor günlerin yaşandığı Türkiye`deki ve Kürdistandaki direnişlerle dayanışalım, hak, hukuk,eşitlik,özgürlük, demokrasi ve devrim mücadelesi ile dayanışmamızı büyütelim!

*T.Kürdistanındaki belediyelerin Kayyumlarla işgaline son!
*HDP`ye yönelik saldırılara son!.
*Kürt ulusuna yönelik katliamlara ve devlet terörüne son !
*Binlerce eğitim emekçisine yönelik işten el çektirmelere ve saldırılara son !
*Halkın haber alma özgürlüğü engellenemez !
*Muhalif TV, Radyo ve gazetelerin yayınlarının engellenmesine karşı çıkalım !
Yürüyüş bitiş alanında KJÖ adına konuşma yapıldı. Yürüyüş Komitesi katılımcılara teşekür etti, eylemi bitirdiğini ve gelecek eylemlerde buluşma dileklerini sundu.