Anasayfa , Avrupa , İngiliz Kraliyet Ailesinde Düğün’ün Faturası Milyarları Buluyor

İngiliz Kraliyet Ailesinde Düğün’ün Faturası Milyarları Buluyor

LONDRA | 29 – 04 – 2011 | İngiliz Prensi William ile Kate arasında Cuma günü gerçekleştirilecek olan düğünün İngiltere’ye milyarlara mal olacağı tahmin ediliyor. 2011’in ilk yarısında 7 milyar euro kısıtlama gerçekleştirmek isteyen hükümet, bu düğünün masraflarını büyük olçüde karşılayacak.

Onbinlerce turist, televizyonlardan milyonlarca izleyici ve düğün için hazırlanan malzemelerin ekonomiye toplam 1 milyara yakın hizmet, ürün pazarlaması ve reklam geliri getireceği tahmin ediliyor. Diğer taraftan, güvenlik, temizlik ve 29 Nisan’ın resmi bayram günü ilan edilmesi, bütçeye büyük bir darbe vurması bekleniyor.

Milli Gelir’i yüzde 0,1-0,2’lik bir oranda sarsabileceği, bunun da 5 milyarlık bir oranda ekonomik sarsıntıya neden olabileceği çeşitli araştırmalarla kanıtlandı. Gelecek ay içerisinde hizmet ve sanayi üretiminde yüzde 2 ve yüzde 4’lük bir gerileme bekleniyor. Sadece güvenlik için ise 30 milyon euro, evlilik seremonisi ve hazırlıkları 30 milyon, temizlik için ise 3 milyon euro harcama yapılacak.