Anasayfa , Avrupa , Düsseldorf’ta Binler Haykırdı: “Black Lives Matter”

Düsseldorf’ta Binler Haykırdı: “Black Lives Matter”

DÜSSELDORF | 07.06.2020 | Amerika’da Afro-Amerikan George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan eylemler, Avrupa’nın birçok şehrine yayıldı. Bugün (06.06) Almanya’da çeşitli kesimlerden binlerce insan sokağa çıktı ve ırkçılığa karşı “No Justice, No Peace” sloganını haykırdılar.
Düsseldorf Hbf önünden 14.00’de başlayan eylemde yaklaşık 20 bin kişi Eyalet Parlementosu önüne “Black Lives Matter” sloganlarıyla yürüdü.
Eylem boyunca sık sık çevredeki insanların da desteği gözlemlenirken binler ırkçılığa karşı ses çıkardı. Eyalet Parlementosu önüne gelindiğinde kitle George Floyd şahsında devletin ve polisin ırkçı şiddetinin kurbanları için, dizlerinin üzerine çökerek 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eyleme katılan birçok kişinin üzerinde George Floyd’un son sözleri olan “I Can’t Breathe”(Nefes Alamıyorum) yazan maske taktığı görüldü. Parlemento önünde uzun süre devam eden eylemde ırkçılığa ve faşizme karşı sloganlar öne çıkarken ırkçılığa karşı tüm dünyada mücadele çağrısı yapıldı ve “Enough is enough!”(Artık yeter) dendi.