Anasayfa , Avrupa , KulturFabrik Zürih Dinleyicileri Metin Kemal Kahraman ile Buluşturdu

KulturFabrik Zürih Dinleyicileri Metin Kemal Kahraman ile Buluşturdu

İSVİÇRE |02.11.2022|  KulturFabrik Zürih 30 Ekim tarihinde Zürih’te bir konser düzenledi. Zazaca,Türkçe ve Kurmaci eserleriyle bilinen Metin ve Kemal Kahraman kardeşler ve konuk sanatçı olarak katılan Okan Erbaş yüzlerce dinleyiciye güzel bir dinleti sundular.

KulturFabrik adına yapılan sunumda tüm şartlara rağmen beş yıldır kesintisiz faaliyetlerini sürdürdüklerini ve yeni bir dernek lokalinin yakın zamanda açılacağının duyurusu yapıldı:

“Kendimizi evimizde yerimizde yurdumuzda hissedebildiğimiz bir çatı altında buluşabildiğimiz, özlemlerimizi duygularımızı türkülerimizi paylaşabildiğimiz bu kurumların bizler için önemi aşikardır…

Bugün bu etkinlikle birlikte yeni dernek lokalimizin, 12 Kasım da yapacağımız açılış ile sizlerle bulaşacağının müjdesini vermek istiyoruz. Bu Konseri düzenleme nedenlerimizden biri de uzun süren ayrılığımızı sonlandırmak ve yeniden sizlerle bir araya gelmenin heyecanını, hep birlikte yaşamaktır.”

Konser Okan Erbaş’ın sahnesi ile devam etti. İstanbul’da sanatsal çalışmalarını sürdüren Erbaş yorumladığı geleneksel halk türküleri ile beğenileri toplamayı başardı. Devamında Metin ve Kemal Kahraman 30 yıldır ürettikleri ve yorumladıkları ezgileriyle sahnede yerlerini aldılar. Kahraman kardeşlere müzisyenler Ahmet Tirgil ve Umut Kahraman eşlik etti.