Home , Bildiriler , İLPS İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınıyor

İLPS İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınıyor

ILPS | 05 – 01 – 2009 | Halkların Uluslararası Mücadele Ligi (ILPS) Gazze’de İsrail tarafından Filistin halkına karşı yapılan öldürücü ve alçakça bir şekilde, ağır silahların kullanıldığı hava saldırılarını kınar. Bu saldırı, 300 den fazla insanın ölümüne, binlercesinin sakat kalmasına ve büroların, apartman binaların, camilerin, okulların ve alt yapı sisteminin yıkılmasına yol açtı. Saldırılar hala kızışıyor ve İsrail askeri kuvvetleri Gazze’ye top yekün bir müdahale ve yeni işgal için örgütleme emirini aldı.

Aynı zamanda ILPS ciddi bir şekilde ABD’nin, Siyonistlerin bu terör saldırılarını meşru gösterip teşvik ettiği için ve İsrail’in Filistin halkına karşı giriştiği bu barbarca suçlar için sorumlu olarak tutmasını kınıyoruz. ABD emperyalizmi uzun süredir siyonist İsrail’i destekliyor, onu en güçlü silahlarıyla donatıyor ve fiili saldırıları gerçekleştirmek için olanak sunuyor. Yıllarca Filistin’in işgal edilmesini, Filistin halkının kendi yurtlarından mahrum bırakılmasını ve onların Gazzee gibi küçük bir parça toprağa sıkıştırılmasını izledi, saldırıda yer aldı. Şuanda bu toprak parçası bile her tarafından kuşatılmaktır.

Savaş suçlusu ve büyük terörist ABD ve İsrail tarafından, Filistin halkına karşı uygulanan ve devam eden saldırganlığı ve baskısı için Filistin ve Filistin halkını suçlamak tamamen yalancılık ve iki yüzlülüktür. İsrail yakın zamanda Gazze’nin yeniden işgal edilmesi için hazırlanıyor. İsrail’in mevcut olağan üstü savaş çağrısı geçmişteki İsrail’in Lübnan’a karşı gerçekleştirdiği saldırıyı hatırlatıyor ve İsrail insanlığa karşı suçunu ABD emperyalistlerinin ve diğer emperyalist güçlerin tam desteği ve teşvikiyle işlemektedir.

ILPS Filistin halkının kurtuluşu ve bağımsızlığı için ve ABD destekli İsrail hücum saldırılarının karşısında, kendi insan ve demokratik hakları savunduğu için dayanışıyor. Biz Filistin-arap halklarının ve tüm insanlığın, ABD tarafından desteklenen İsrail’in olağan üstü savaş saldırısına karşı protestolara katılıyoruz.

Halkların Uluslararası Mücadele Ligi bunun için tüm üye örgütlerini ve dünyadaki müttefiklerini, Filistin ve Filistin halkına karşı saldırı savaşındaki ABD-İsrail işbirliğini kınamak, böyle korkunç bir savaşın bitmesini talep etmek ve İsrail’in Filistin halkını katletmek için askeri güçü kullanmayı engelleme ve cesaretini kırmak için kitlesel kampanyaların yürütülmesine çağırıyoruz.

Prof. Jose Maria Sison
Uluslararası Koordinasyon Grubun Başkanı
Halkların Uluslararası Mücadele Ligi