Anasayfa , Haberler , İHD: Nusaybin’de siviller için yaşam koridoru açılsın

İHD: Nusaybin’de siviller için yaşam koridoru açılsın

nusaybin-2

İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de sivillerin tahliye edilmesi için yardım talebinde bulunduğunu belirterek, “Yaşam koridoru açılsın” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi, Nusaybin’de 14 Mart’tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasaklarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Nusaybin’de çatışmaların sürdüğü mahallelerde sivillerin bulunduğunu belirten İHD Mardin Şubesi, sivillerin tahliye edilmesi için yardım talebinde bulunduğunu ifade etti:

“Sivil insanların yaşam haklarının korunması zorunludur. Nusaybin ilçesinde bulunan sivil insanların tahliye edilmeleri için derhal bir yaşam koridorunun açılması gerekmektedir.”

Ne olmuştu?

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’tan bu yana süren sokağa çıkma yasağı 74’üncü gününde.

Yasağın kapsamın genişletildiği Mardin’de operasyon gerekçesiyle Ömerli, Midyat ve Nusaybin ilçeleri kırsalındaki 13 mahallede ilan edilen yasak ise 2’inci gününde sürüyor.

Kentteki silahlı birim olan YPS (Sivil Savunma Birlikleri), 25 Mayıs itibariyle Nusaybin’deki silahlı güçlerini geri çektiğini, ilçede herhangi silahlı birimlerinin kalmadığını açıklarken, mahallerde silahsız siviller ve yaralılar olduğunu duyurdu.

YPS’nin geri çekildiğini ifade ettiği açıklamasının ardından, sivillerin olduğu mahallelerin bombalanmaya başlandığı belirtiliyor.

nusaybin