Anasayfa , Avrupa , Gezi‘ye yapılan saldırıya karşı direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz

Gezi‘ye yapılan saldırıya karşı direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz

gocmen kurumlari taksim 070613AVRUPA |17-06-2013 |AKP iktidarı dün gece polisi ile Gezi‘ye saldırmıştır. AKP nin gözü dönmüs Polisleri Kadınların, yaşlıların ve çocukların parkta olduğu sırada, plastik mermiler, yoğun gaz ve ses bombaları ile direniş alanına saldırmıştır. Taksim Dayanışma temsilcilerinin Başbakan ile yaptığı görüşme akabinde; Taksim Dayanışması bileşenlerin bundan sonraki sürecin nasıl şekilleneceğini demokratik ve açık bir biçimde tartıştıkları anlarda bu saldırı gerçekleşmiştir.
Bizler Avrupa’da yaşayan göçmen işçi ve emekçilerin örgütlendiği demokratik kitle örgütleri olarak yapılan bu saldırıya karşı sesimizi daha gür çıkarmaya, dinenişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Bizler, AKP iktıdarının halklarımıza estirdigi teröre dur demeye, Gezi’de bulunan işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere, Kürt halkına, Ermeni, Rum, Asuri-Süryani, Laz, Çerkez, Arap, Roman, Alevi, Ezidi olmak üzere farklı inanç mensuplarına sahip herkese sahip çıkmaya çağırıyoruz.
AKP nin kendisi gibi düşünmeyen ve kendisine boyun eğmeyen toplumun her kesimine yönelik saldırılarına karşı, Gezi’de baslayan direniş mutlaka yükseltilmelidir.
Bizler, Avrupa’da yaşayan, Kürt, Türk, Ermeni,Rum,Asuri-Suryani,Laz, Çerkez, Arap, Roman, Alevi, Ezidi, İşçi, emekçi, Kadın, Genç, Ögrenci, Sosyalistler olarak , Taksim’den Türkiye’ye ‘’Her Yer Taksim, Her Yer Direniş’’ sloganıyla yayılan direnişi ve taleplerini sahiplendiğimizi belirtiyoruz. Avrupa’da yaşayan göçmen işçi ve emekçileri sokağa çıkarak bu direnişle dayanışmayı büyütmeye, ırkçılığa, şovenizme ve faşizme karşı halkların kardeşliğini büyütmeye çağırıyoruz.
Avrupa işçi ve emekçilerini, Türkiye’de AKP zulmüne karşı demokratik hak ve özgürlükler için yürütülen bu mücadeleyle enternasyonal dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.
Taksim Dayanışmasının saldırıdan sonra  yaptığı acil cağrılar, bizim de çağrımızdır
1- Emniyet güçlerinin bu vahşi saldırısı durdurulmalıdır. Saldırıdan sonra olacak olaylardan bütünüyle siyasi iktidar sorumludur.
2- Basın kuruluşları Taksim dayanışmasının açıklamalarının halkımıza duyurulması konusunda yardımcı olmalı, halkına savaş açan bir siyasi iktidarın dezenformasyonundan halkımızı korumalıdır.
3- Bu sert polis müdahalesi sonucunda yaralanan yurttaşlarımızın sağlığından endişeliyiz. Gönüllü hekimlerin engellemesi durdurulmalı, 112 ambulans başta olmak üzere mevcut kamu sağlık kurumları acilen güçlendirilmelidir.
4- İstanbul’un her yerinden on binlerce kişi Taksim’e yürümektedir. Halkımızın bu yürüyüşünün engellenmesi mümkün değildir.”
Almanya Demokratik Güçbirliği Platformu
16.06.2013
AABF (Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu), ADHF (Almanya Demokratik Halklar Federasyonu), AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu), ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), ABM (Avrupa Barış Meclisi), Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu, Avrupa Sürgünler Platformu, Devrimci Proletarya (Yaşanacak Dünya), CENI (Buroya Aştiyê ya Jinên Kurd), DIDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu), Ezidi Dernekleri Federasyonu, FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu), KOMKAR (Kürdistan Dernekleri Federasyonu Almanya) Kürdistan Halkevleri (Mala Gele Kurdistan e.V.), Özgürlük ve Dayanişma Almanya, TÜDAY (Türkiye / Almanya İnsan Hakları Derneği ), YXK-Kürdistan Öğrenciler Birliği, YEK-KOM (Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu ), ZAVD (Almanya ve Orta Avrupa Asuri Federasyonu)