Home , Haberler , İHD: “Bir kayıp daha olmasın!”

İHD: “Bir kayıp daha olmasın!”

İSTANBUL | 15 – 03 – 2010 | İHD İstanbul Şubesi, kendisinden bir haftadır haber alınamayan Ali Yetgin’e ilişkin gerçekleştirdiği yazılı açıklama ile “On yedi bin kayıptan sonra bir kayıp daha olmasın!” dedi. Yapılan açıklamada, 1977 Tunceli doğumlu Ali Yetgin’in en son 8 Mart 2010 pazartesi günü saat 23.00 sıralarında Maltepe Yetmişevler E-5 kenarındaki otobüs durağında görüldüğü ve bu tarihten itibaren de kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

Yetgin’in Ankara’daki TEKEL eylemine katıldığı sırada sivil polislerin “Seni İstanbul’dan tanıyoruz, görüşeceğiz” yönlü tehditlerine maruz kaldığı, 7 Mart 2010 günü ise ev telefonundan ailesi aranarak bir evrakı alması için karakola çağrıldığı söylendi. Ali Yetgin’in İHD İstanbul Şubesi ve ailesi tarafından yapılan bütün aramalara rağmen, hastanelerde, emniyet birimlerinde ve cezaevlerinde bulunamadığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“Ali Yetgin’in evinden ve işinden habersiz ayrılması için bir neden bulunmamaktadır. Siyasi kimliği nedeniyle daha önce çeşitli kereler gözaltına alınan Ali Yetgin’den bir haftadır haber alınamıyor olması, kendisinin polis tarafından tehdit edilmesi ve evinin telefonla aranması bize daha önce binlerce kez yaşanan kayıp olaylarını hatırlatmaktadır. Binlerce evladı gözaltılarda, resmi ya da devlet bağlantılı paramilliter güçlerin gerçekleştirdiği kaçırma olaylarında, faili meçhul cinayetlerde kaybedilmiş bir toplumun üyeleri, insan hakları aktivistleri olarak Ali Yetgin’in kayıp olmasından son derece endişeliyiz. Ne yazık ki Ali Yetgin’in kaybedildiğini düşünmekteyiz. Sağ ve salim olarak bulunmasından sorumlu olan hükümeti, emniyet güçlerini, tüm siyasileri sorumluluklarını yerine getirmeye ve vatandaşları duyarlılığa, çağırıyoruz. Ali Yetgin’in sağ ve salim olarak bulunmasını istiyoruz!”(Kızıl Bayrak)