Home , Avrupa , Yukarı Avusturya Linz´de Barış, Demokrasi ve Kendi Kaderini Tayin Hakkı Mitingi

Yukarı Avusturya Linz´de Barış, Demokrasi ve Kendi Kaderini Tayin Hakkı Mitingi

20130904_175351[1] LINZ | 06 – 09 – 2013 | Emperyalist güçlerin Süriye`ye yönelik savaş girişimini proteso etmek amacıyla 3 eylül tarihinde, Yukarı Avusturya Linz`de Baris Atölyesi (Friedenswerkstaat) kurumu tarafından Barış, Demokrasi ve kendi kaderini tayin hakkı çağrısıyla örgütlenen bir uyari Mitingi gerçekleştirildi.

İki gün içerisinde örgütlenen mitinge 70 kişiyi geçgin bir kitle katıldı. Barış Atölyesi Süriye´ye karşı savaş kışkırtıcılığının derhal son bulması için demokratik toplum ve bireylerin harekete geçmesi noktasında bir çağrı yaptı. Buna bağlı olarak Süriye´deki genel duruma ilişkin mevcut bilgiler Friedenswerkstaat tarafından kitleyle paylaşıldı.

Yeni Demokratik Gençlik ve Yeni Demokratik Kadın aktivistleri olarak katıldığımız mitingde, Yeni Demokratik Gençliğin Türkiye´ye Biber Gazı ve kimyasal madde satışı derhal durdurulmalıdır başlığıyla sürdürülen imza kampanyasının çalışması yapıldı. Ayni zamanda yoğun bir sekilde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

20130904_175422[1]Yukarı Avusturya Demokratik Güç birliği bileşenlerinin destekleyici olarak katıldığı mitingde Türkiyeli emekçilerin katılımı yoğunlukluydu. Friedenswerkstaat´in genel çağrı ve konuşmasından sonra Yeni Demokratik Gençlik olarak, ATİK`in Rojava ve Süriye`ye ilişkin çıkarmış olduğu bildiri almanca olarak tarafımızca okundu. Bunun sonrasında, kitleye Türkiye´de Gezi direnişine ilişkin bilgi verildi ve 6 eylül`de Yeni Demokratik Gençlik ve Yeni Kadin olarak Gezi Tutsağı, Yeni Demokratik Kadin çalışanı Elif Kaya ile dayanışma eylemine çağrı yapıldı. Elif Kaya, Izmir Şakran Cezaevinde “ince arama“ adı altında tacize mahruz kalmış ve darp edilmiştir, Elif Kaya`nin Devletin erkek egemen, cinsiyetçi saldırılarına karşı geliştirmis olduğu direnişi sahipleniyoruz denilen çağrı, yer ve saat bilgisi verilerek sonlandırıldı. Demokratik Güç Birliği Bileşenlerinin, Barış Atölyesi ile beraber çarşamba günleri saat 17:30 itibariyle belirli bir süreç için uyarı mitingi örgütleme kararı kurumların ortak anlayışı üzerinden alındı.

YDG adına yapılan konuşmanın akabinde, Her yer Taksim, Her yer Rojava sloganları kitle tarafından güçlü bir şekile atılmıştır.

 

Yeni Demokratik Gençlik