Anasayfa , Avrupa , Başsağlığı| VARTANOĞLU AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Başsağlığı| VARTANOĞLU AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

 

HABER MERKEZİ|20.06.2022| Aramızdan ayrılan Verkin Vartanoğlu için ATİK tarafından yapılan açıklamayı yayınlıyoruz. “Sevgili yol arkadaşımız, üyemiz ve Eski ATİK Başkanımız  Nazaret’in (Abbas)  annesi sevgili Verkin Vartanoğlu, 16 Haziran 2022 günü Stuttgart  – Göppingen şehrinde fiziken aramızdan ayrıldı.

1933 yılında Elazığ’da dünyaya gözlerini açan Verkin Vartanoğlu’nun  çocukluk ve gençlik yılları , Ermeni halkına mensup olan herkesin yaşadığı zorluklar içersinde geçer. O yıllarda genel anlamda kadınların çok sınırlı olan toplumsal hakları, bir Ermeni kadın olmasından kaynaklı, onda daha da sınırlı hale gelse de; Verkin ana kızkardeşiyle birlikte Elazığ’ın ilk diplomalı terzilerinden olur.

Verkin, gençlik yıllarında  Arapkirli  bir genç olan eşiyle evlenerek Elazığ’dan göçerek Arapkir’e yerleşir.  1963’te de Arapkir’den İstanbul’a göçerler. Bu arada biri erkek, diğeri  kız iki çocuk annesi de olmuştur Verkin.  İstanbul’da ilk başlarda evde sürdürdüğü terzilik mesleğini, sonraları konfeksiyon atölyesinde çalışarak sürdürür.

1979’da kızıyla birlikte Almanya’ya (Ludwigsburg) mülteci olarak gelirler, temizlik işçisi olarak çalışmaya başlar ve Alman vatandaşlığını alır.  1984’te Türkiye’de emekli olduktan sonra yanına gelen sevgili eşi, 1989’da geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yaşama veda eder.  Sevgili eşinin ardından yaşamın zorluklarını  yine tek başına göğüslemek durumundadır.  Uzun yıllar çalıştığı temizlik işinden emekli olur.

Artık zor yaşam koşullarının ve  ilerleyen yaşın getirdiği birçok hastalığın da sahibi olmuştur bu arada Verkin ana…  Bu süreçte de sağlık sorunlarıyla mücadele eder.

16 Haziran 2022 günü, Verkin ananın yorgun bedeni bu zorlu yaşama artık veda eder.

Sevgili Verkin annemiz, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu olarak seni sonsuzluğa uğurlarken saygıyla anıyoruz.

Başta Nazaret arkadaşımız olmak üzere, tüm  Vartanoğlu ailesine başsağlığı dileriz.

Not: Verkin ana 21 06 2022 Salı günü, Göppingen mezarlığında yapılacak törenle sonsuzluğa uğurlanacaktır.

Saat : 09.30                                                                                                                                                                        Adres : Friedhof in Faurndau                                                                                                                                                                   73035 Göppingen

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu)”