Home , Haberler , İdam Edilen Kardeşi İçin Suç Duyurusu

İdam Edilen Kardeşi İçin Suç Duyurusu

İSTANBUL | 14 – 09 – 2010 | 12 Eylül 1980 darbesinde ilk idam edilen beş devrimciden olan Ramazan Yukarıgöz’ün kardeşi, Kenan Evren başta olmak üzere tüm Milli Güvenlik Konseyi üyeleri, kuvvet komutanları, işkenceci polisler, valiler ve 12 Eylül’e hizmet etmiş tüm bürokratların yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

12 Eylül’de idam edilen devrimci Ramazan Yukarıgöz’ün kardeşi Yılmaz Yukarıgöz, darbecilerin ve 12 Eylül’e hizmet eden polis ve bürokratların „Anayasal düzeni ortadan kaldırmak, cinayet, işkence, sürgün, tecavüz, insan hakları ihlali, suçu ve suçluyu övmek“ suçlarından yargılanması için Sultanahmet Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

‚TÜM HÜKÜMETLER YARGILANMALI‘

Yılmaz Yukarıgöz, adliye önünde yaptığı açıklamada, „12 Eylül darbesi ülkemizin üzerinde karanlık bir gölge gibi durmaya devam ediyor“ dedi. Yukarıgöz, darbecilerin; anayasal düzeni ortadan kaldırmak, cinayet, işkence, sürgün, tecavüz ve daha pek çok insan hakkı ihlallerinden yargılanması gerektiğini söyledi.

1982’de yapılan darbeciler tarafından hazırlanan anayasanın halk oylamasında yüzde 91 oyla kabul edilmiş olmasına rağmen hiçbir meşruiyeti ve geçerliliğinin olmadığını söyleyen Yılmaz Yukarıgöz, o zamandan bu yana 12 Eylül anayasasını değiştirmeyen tüm hükümetlerin de suçu ve suçluyu övmekten yargılanmaları gerektiğini ifade etti. Yukarıgöz, „Bu nedenle şuanki anayasayı ve o zamanki anayasayı kesinlikle kabul etmiyorum“ dedi.

RAMAZAN YUKARIGÖZ’ÜN YARGILAMASI YENİDEN YAPILMALI

Ağabeyi Ramazan Yukarıgöz ve arkadaşlarının savunma haklarının dahi ellerinden alınarak 15 günlük yargılama ile idam edildiğini söyleyen Yukarıgöz, kararı veren hakimlerden Uzman Deniz Yüzbaşı Eyüp Menteş’in başka bir örgütten rüşvet alırken yakalanarak 8 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı. Yılmaz Yukarıgöze, ağabeyinin davasının tekrarını istediklerini ve defalarca başvuru yaptıklarını ancak her seferinde reddedildiğini belirterek, „İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 8. maddesi ihlal edilmiştir. Zaman aşımı deniliyor, zaman aşımı insan hakları ihlalinde söz konusu değildir“ diye konuştu.

KENAN EVREN VE DİĞER DARBECİLER İÇİN

Suç duyurusunda adı geçen bazı isimler şöyle; Org. Kenan Evren, Org. Nurettin Ersin, Org. Tahsin Şahinkaya, Org. Nejat Tümer, Org. Sedat Celasun, Org. Nejdet Uruğ, Org. Necip Torumtay ve tüm işkenceci polisler, darbede görev almış bürokratlar. (ETHA)