Anasayfa , APP , Avusturya Innsbruck‘da Deprem’de zarar gören Türkiye ve Kürdistanlılarla dayanışma etkinlikleri.

Avusturya Innsbruck‘da Deprem’de zarar gören Türkiye ve Kürdistanlılarla dayanışma etkinlikleri.

AVUSTURYA|20.02.2023|Avusturya Innsbruck‘da Deprem’de zarar gören Türkiye ve Kürdistanlılarla dayanışma etkinlikleri.

6 Şubat sabahı Türkiye- Kürdistan’dan gelen acı haberlerle uyandık. Geçen her saatte Doğal afetin acı sonuçları ortaya çıkıyordu. Bu gelen haberlere karşı duyarsız kalmak mümkün değildi. İnnsbruck’da belirli bir kesimle görüşülerek faaliyetleri ortaklaştırma noktasında ATİK komitesi olarak DKÖ toplantı çağrısı yaptık. Yaptığımız Toplantıda her kurum kendi özgün Bağış kampanyası yürüteceği ortaya çıktı. ATİK komitesi ile ADHK’lı arkadaşlar ile ortak fikre vardık.

Aynı zaman diliminde gençlerden gelen talep üzerine Türkiye – Kürdistan’da yaşanan Deprem afetinin ardından, Bölgede gençler yoğun bir şekilde nasıl yardım edebiliriz gibi başlıklı konuları tartışıldı.

Gençler tarafında bir inisiyatif oluşturularak Belediye meclis üyeleriyle görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından Deprem Bölgesine yardım için Belediye meclisine Yeşillerden Zeliha Aslan ve ALİ grubundan Mesut Onay’ın önerisiyle yardım önergesi Belediye Meclisine sunuldu. Önerge İnnsbruck Belediye meclisi tarafında kabul gördü ve ardından Gençlik inisiyatifi toplantı örgütledi. Toplantıya ATİK temsilcisinin katılımıyla, yardım kampanyası nasıl örgütleneceği tartışıldı. Yaklaşık 15 Genç arkadaşın fikir birliğiyle harekete geçildi. En geniş kesime haber verilerek Gençlik inisiyatifinin yardım kampanyası sanal dünya üzerinden çağrı yapıldı.

Belediyenin sunduğu merkezi bir toplama yeri belirlendi.  Yine İnnsbruck Belediyesi bölgeye yardımları taşımak için üç Tırın giderini üstleneceğinin sözünü verdi.

İlk gün saat 08:00de işe konulduk ve yaklaşık 5 gün boyunca 50 genç kampanyayı örgütledi. Bütün gelen eşyalar tek tek kontrol edilerek paketlendi. Sadece yeni eşya  olmasına dikkat edildi. Son güne kadar 20 Ton dan fazla eşya toplandı. Bütün gelen eşyalar tartılıp listelenerek Tırlara yüklenerek, törenle yollandı. Törene Eyalet ve Belediye meclisinden  politikacılar katıldı.

ATİK komitesi ve ADHK ile ortak çalışmalar.

12 Şubat Pazar günü ADHK Derneğinde ortak kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya yoğun bir ilgi vardı. Kurumlar arası süreçle ilgili yapılan konuşmalar açıldı. Kahvaltıda 950€ para toplandı. Kahvaltının ardında gelen öneriyle beraber 19 Şubatta Lahmacun yapma kabul gördü.

İki kurum olarak en geniş kesime haber verilerek Lahmacun günü örgütlendi.

19 Şubat günü tanesi 5€ Lahmacun satıldı. Yaklaşık üç bin Euro gelir elde edildi.

ATİK komitesi, Anti fa ve Demkurd la ortaklaştırılan faaliyetler.

İnnsbruck’daki anti FA ve ATİK komitesi  Dem Kurd ile toplanarak  neler yapılmalı noktasında tartışma yürütüldü. Tartışmada 18 Şubat günü şehir merkezinde stant açma  ve bağış toplama kararı çıktı.

İkincisi de Sinama da Filim gösterisi. Bu örgütlenme için arkadaşlar görev aldı. Bu kampanya Rojava’daki Depremzedeler ile dayanışma için  Hewa Sora bağışlanacaktı. Saat 10:00 akşam 18:00 kadar yürütülen çalışmada 4.000€’ya yakın para toplandı.