Home , Avrupa , Hüseyin Şahin (Kemal Amca) Bugün Sonsuzluğa Uğurlandı!

Hüseyin Şahin (Kemal Amca) Bugün Sonsuzluğa Uğurlandı!

ESSLİNGEN | 02.09.2020 | Hüseyin Şahin (Kemal Amca) bugün sevdikleri ve ailesi tarafından düzenlenen uğurlama töreni ile sonsuzluğa uğurlandı. Törene Stuttgart Tohum Kültür Derneği ile Ludwigsburg Demokratik Kültür Merkezi de çağrı yaptı.

Saat 13:45’de başlayan törende öncelikle Hüseyin Şahin şahsında Stuttgart ve çevresinde vefat eden tüm ilerici, demokrat ve devrimciler anılırken bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Hüseyin Şahin’in devrimci değerlerle uğurlanmak istemesi üzerine dini tören yapılmazken ailesi adına hayatını anlatan bir konuşma yapıldı.

Ailesi adına yapılan konuşmanın ardından Stuttgart Tohum Kültür Derneği ile Ludwigsburg Demokratik Kültür Merkezi adına yapılan ortak konuşmada ATİF’e bağlı Demokratik Kitle Örgütünde sadece yer almakla kalmayarak emekçileri kazanma ve örgütlemede aktif rol aldığı belirtildi. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileyerek “Anıları bizim ve dostlarının yüreğinde hep yaşayacak“ sözleri ile konuşma sonlandırıldı. Für Esslingen tarafından yapılan konuşmada da Şahin ile anılara değinilirken içtenliği ve emekçiliğine vurgu yapıldı. Ardından söz alan sevdikleri ve tanıdıkları ise anlatmaya değer gördükleri anılarını törende paylaştılar.

Törenin ardından Hüseyin Şahin Esslingen Ebershaldenfriedhof’ta defnedilirken sevdikleri ve ailesi tarafından yıldızlara uğurlandı.

Tören’den görüntüler: https://www.youtube.com/watch?v=lvXD5oQzWfQ