Anasayfa , Haberler , Hükümet yeni ‘çözüm’ paketi hazırlığında

Hükümet yeni ‘çözüm’ paketi hazırlığında

etha-20140625-gerilla-eylem-00_displayANKARA-25-06-2014- Hükümetin ‘çözüm’ paketinde yine “pişmanlık ve rehabilitasyon” var. Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartnamesi yok.

Hükümetin hazırlığını yaptığı “yeni çözüm yasası”nın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, 7 maddelik paket, TBMM tatile girmeden yasalaştırılacak. Pakette, çözüm sürecinde görev alan kamu görevlilerine “yasal güvence” getiriliyor.

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı pakete göre, sürecin aktörlerinin ilerde suçlanması engellenecek. Siyasetçi, bürokrat ve askerlerin bu süreçte gerçekleştirdikleri görevin tanımı da yapıldı.

Hükümet, bu pakette de “Pişmanlık Yasası”nı getiriyor. Buna göre, “örgüt yöneticisi olmayan PKK’lilerden dağdan inmek isteyenlerin eve dönüşü kolaylaştırılacak.” Ayrıca, “gerillanın rehabilitasyonu” adı altında bir düzenleme daha yer alıyor.

Hasta tutuklularla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu sürecinin hızlandırılması gibi maddelerin de pakette yer alacağı belirtiliyor. HDP’nin beklediği “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi” çerçevesindeki düzenlemeler ise pakette yer almıyor.(etha)