Home , Haberler , Karayılan: Bıçak kemiğe dayandı, artık baharı beklememek gerek

Karayılan: Bıçak kemiğe dayandı, artık baharı beklememek gerek

af.murat_PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, devletin ‘sokağa çıkma yasakları’ adı altında kuşatma taktiğini esas aldığını öne sürdü.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kürdistan’ın Sesi radyosuna konuşan Karayılan, bölgede yaşananları anımsatarak, “Bu yeni bir dönemdir ve beraberinde kazanımlar getirecektir,” dedi.

Bölgeye yönelik operasyonlara dikkati çeken Karayılan, 21. yüzyılda şehirlerin tank ve toplarla bombalandığını, kadın ve çocukların öldürüldüğünü dile getirerek, “Kendisine insanım diyen hiç kimse evinde oturmamalı, herkes vicdanına el koymalı. Kürdüm, yurtseverim diyen hiç kimse evlerinde rahat oturmamalı. Bu direniş bölgesel değil, ulusal direnişe dönüşmeli,” diye konuştu.

“Bıçak kemiğe dayandı” ifadesini kullanan Karayılan, “Artık baharı beklememek gerek,” dedi.

Karayılan, “Görev budur, gün onur günüdür, kimin elinden ne geliyorsa yapmalı. Kürt halkı birbirine sahip çıkmalı. Sur, Cizîr ve Silopî direnişleri birer çağrıdır. Tüm Kürdistan halkı, Türkiye ve kamuoyu için çağrıdır,” ifadelerini kullandı.

Devletin ‘sokağa çıkma yasakları’ adı altında kuşatma taktiğini esas aldığını savunan Karayılan, “direniş” ve “dayanışma” çağrıları yaptı.

Karayılan ayrıca “tanklara karşı da tedbirlerin alınabileceğini” ifade etti.