Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da engellere rağmen Rojava ile dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi!

Mannheim’da engellere rağmen Rojava ile dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi!

MANNHEIM | 27.10.2019 | Mannheim’da “Türkiye’nin Kuzey-Suriye’de gerçekleştirdiği savaşı durdur! Rojava ile dayanışmayı büyüt!” Platformunun düzenlediği yürüyüş Mannheim belediyesinin yasaklamasına rağmen Cumartesi 26.10.2019 saat 14’de gerçekleştirildi.

ATİF Mannheim’in de bulunduğu Platform’da 25’e yakın yerli ve göçmen kurum ve parti yer almakta. Çarşamba 23.10.2019 tarihinde cumartesi gerçekleşecek yürüyüşün çağrısının yapılması ile birlikte, Mannheim belediyesinin yasaklaması ile karşı karşıya kalındı. Yasağa karşı anında harekete geçen kurumlar avukatları üzerinden Karlsruhe İdari mahkemesine itirazda bulundu ve eylemi gerçekleştirmek için bir yoğun çaba harcadı. Cuma günü Karlsruhe İdari Mahkemenin kararı Platformun lehine oldu ve Mannheim şehrinde yürüyüş kitlesel bir şekilde gerçekleştirildi.

Mannheim’da en işlek ve Türkiyelilerin yoğun olduğu şehir merkezinde, kurum ve partilerin pankart, bayrak ve dövizleri de yürüyüş boyunca almanca, türkçe ve kürtçe konuşmalar eşliğinde T.C.’nin saldırısı kınandı.

https://www.facebook.com/atik.haber/videos/751367288662079/