Home , Avrupa , Suphi Nejat Ağırnaslı Nürnberg’te anıldı

Suphi Nejat Ağırnaslı Nürnberg’te anıldı

Ohne Titel 3NÜRNBERG-27-10-2014- Almanya’nın Nürnberg kentinde AGİF’e bağlı Yenigün Kültür Merkezinde 26.10.2014 tarihinde şehitlerimiz Suphi Nejat Ağırnaslı, Serkan Tosun, Arin Mirkan ve Selahaddin Adın anıldı.

Saygı durusu ile başlayan anma töreninde, Şehitlerin resimleri Kırmızı güllerle donatıldı ve mumlar yakıldı.

Saygı duruşundan sonra yapılan konuşmada “IŞİD çetelerinin Rojava devrimini boğmak için Kobanê kantonuna başlattığı saldırının 42. Günündeyiz. Bugün Rojava devrimini savunmak, Kobanê direnişiyle cansiperane dayanışmaktan geçiyor” denildi.

Ardından MLKP Rojava Örgütünün “Rojava’yı Ölümüne Savunacağız” başlıklı açıklaması okundu.

“Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) yoldaşımız, Kobanê siperlerine tereddütsüz koşarken, bunu aynı zamanda insanlığın kurtuluşu mücadelesini omuzlamak bilinciyle yapıyordu, o beraber geldiği yoldaşlarıyla birlikte bu bilinçle kuşanmış” olduğu belirtildi.

Suphi Nejat Ağırnaslı yoldaşın özgeçmişi, mücadelesi ve bıraktığı mektubu okundu.

Ağırnaslı’nın “tek derdim asla büyümemek, büyüklerin dünyasının bir parçası olmamaktır, hep çocuk kalmak, yani şimdi tıpkı Peter Pan gibi Neverland’e gidiyorum asla büyümemek üzere.” sözlerine dikkat çekildi.

Arin Mirkan’ın Kürt kadınlarının özgürlük ve sevda sembolü olan Zilan’ı, 18 yıl sonra Kobanê Miştebur tepesinde Arin Mirkan’ın bedeninde yeniden canlandığı, Arin’in IŞİD katillerine karşı fadai eylem yaparak yaşamını yitirdiği belirtildi.

Selahaddin Adın, “Rojava’da yaşanan katliama ve ırkçı saldırılara çok tepkiliydi ve bu gidişle öfkenin patlayışı oldu, ilk gitmek istediği yer Kobanê’ydi, oraya geçemeyince Cizire bölgesine gitti ve mücadeleyi canıyla büyüttü.” denildi.

Anmaya katılan Devrimci örgütlerden ATİK adına yapılan konuşmada Devrimci Dayanışmaya vurgu yapıldı. Rojava devrimini sahiplenmenin, enternasyonal dayanışmayı büyütmenin öneminin altı çizildi. Konuşmasını Mao’dan alıntı yaparak “Devrim için ölenler tay dağından daha yücedir” diyerek bitirdi.

Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada Kobanê’nin önemine değinildi, Kobanê’nin direnmesini örgütlü ve ideolojik donanıma ve silahlı gücüne bağladı ve direnişi Stalingrad’a benzetti. Nato güçlerini her ne kadar Kürtlerin yanında olduğunu söylese de basta Türkiye olmak üzere tüm emperyalistlerin Rojava ve kobanê’deki komünlerin önüne geçmek için DAIS çetelerini canavarlaştırdığını, Kobanê’nin emperyalistler güçlere bir cevap olduğunun altını çizdi.

Anma etkinliği, Sehit Namirin, Biji Berxwedane Kobanê, Biji YPG/YPJ sloganlarıyla sonlandı…

Ohne TitelOhne Titel 3Ohne Titel 2