Anasayfa , Avrupa , HTİF Tarafından Niyazi Koç Anması Gerçekleştirildi

HTİF Tarafından Niyazi Koç Anması Gerçekleştirildi

HOLLANDA|05.06.2023|Uzun bir dönem HTİF’e bağlı Den Haag TİÖD derneğinde faaliyet yürüten ve yine HTİF denetiminde görevler alan
Niyazi Koç yoldaşımız, 11 mayis 2023’de yakanlandığı amansız hastalığa yenik düşüp aramızdan ayrılmıştı. Koç yoldaşımız için bugün Den Haag şehrinde HTİF bir anma gerçekleştirdi. Anma yapılan saygı duruşun ardından, HTİF adına yapılan açılış konuşması ve Koç yoldaşın anısına hazırlanan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Sinevizyon duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Anmaya katılan yoldaşları tarafından Koç yoldaşla yaşadıkları anılar anlatırken bazen hüzün bazende yüzlerde tebessüme neden oldu. Anmada Partizan adına yapılan konuşmada ise “Koç yoldaşın, ekonomik olarak zengin bir ailenin ferdi olmasına rağmen, devrimci mücadeleyi seçmesi ve son nefesine kadar emekten ve mücadeleden yana durmuş olmasına” vurgu yapıldı. Ardından Koç yoldaşın sevdiği türküleri hep beraber söylerek anma sonlandırdı.
HTİF olarak yapılan konuşmada, “Başta Koç yoldaşın ailesi olmak üzere tüm yoldaş ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. Son olarak Koç yoldaşın aĝzından hiç düşürmediği o cümle ile güle güle “DOSTUM” diyoruz. Mücadele ve anılarımızda daima yaşıyacaksın!” denildi.