Anasayfa , Avrupa , İsviçre’de açlık grevleriyle dayanışma platformu kuruldu

İsviçre’de açlık grevleriyle dayanışma platformu kuruldu

Haber Merkezi |20.02.2019|İsviçre’de bir araya gelen çok sayıda örgüt, açlık grevleri ile dayanışma platformu kurdu.

İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu yaptığı yazılı açıklama ile platformun kuruluşunu ilan etti.

“Faşist AKP-MHP ittifakının temsilciliğini yaptığı faşist Türk devleti, Kürt halkı nezdinde tüm halklara ve bölgeye savaşı dayatmakta. Rojava devrimi ve kazanımlarını yok etmek ve tüm toplumu sindirmek, teslim almak için saldırılarını artırmaktadır. Cizre, Silopi, Sur, Lice, Nusaybin, İdil, Yüksekova, Varto, Sason’da şehirleri insanlarla birlikte yerle bir eden, insanları bodrumlarda diri diri yakan bu faşist sistem, ardından Efrin işgaliyle Rojava devrimini yok etmeye yöneldi” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Ülke içinde ise yaşadığı ekonomik-siyasal krizi gidermek, sistemin içine girdiği krizi bir türlü çözemeyen faşist devlet Kürt halkına karşı başlattığı savaşı sürdürebilmek, içinde olduğu çıkmaz ve çöküntüyü perdelemek için ırkçı -şovenizmi körüklemekte.

Halklarımıza savaş yoksulluğu, köleliği dayatan sistem her türlü baskı, yasak terörü uygulamaktadır. Kadın cinayetleri, işçi cinayetleri, akademisyenlerin savaşa hayır dediği için işten atılması, halkların iradesini yok sayan seçilmişlerin zindanlara atılması, belediyelere kayyumların atanması, gençliği köleleştirme ve zindanlara doldurmasıyla âdeta ülkeyi açık bir hapishaneye cevirmiş durumda.

Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplo ve ardından 2015’ten bu yana uygulanan ağır tecrit karşısında HDP Hakkâri millet vekili Leyla Güvenin başlattığı açlık grevi ve ardından zindanlar, Hewlêr, Strasbourg, Galler’le birlikte açlık grevleri giderek dünyanın dört bir yanına yayılmakta.

Leyla Güven’in başlattığı süresiz açlık grevi 103 günü geride bırakırken, direnişçiler şehadet sınırına yaklaşmaktadır. Bizler aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak bugüne kadar çeşitli eylemliklerle bu haklı direnişin yanında savunucusu, destekçisi olduk. Ancak gelinen aşamada bu destek yetersiz kalmakta, güçlerimizi ve enerjimizi bir potada toparlamak ve bu haklı direnişi daha güçlü sahiplenmek için İsviçre-‘Açlık Grevcileriyle Dayanışma Platformu’nu kurarak direnişi sahiplenme ve büyütmek için aktif bir kampanya süreci başlatıyoruz.

Halklarımıza, kendisine insanım diyen, insani vicdan taşıyan herkesi güçlü bir şekilde bu sürece katılmaya, faşizme karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Tecridin kırılması, faşizmin yıkılması şiarıyla faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek temel insani görevimiz

olduğunun bilinciyle gücümüzü seferber etmeliyiz.

Faşist devletin İmralı’dan başlattığı tecritle tüm toplumun özgürlüğünü ve geleceğimizin önüne tecrit dikmekte. Bu tecrit duvarlarını parçalamak, tecride son vermek, mücadeleyi her alanda yükseltmek, karanlığa gömülmek istenen geleceğimize sahip çıkmak demektir. Bu nedenle Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan ve giderek yayılan açlık grevi direnişçilerinin talepleri talebimizdir, mücadeleleri mücadelemizdir, onların seslerine ses veriyor, dirençlerine direnç katıyor, faşizme ve tecride karşı olan, insanca özgür bir yaşamdan yana olan herkesi artık yeter diyerek başkaldırmaya, mücadeleyi büyütmeye, bu direnişe güç vermeye, sese yanıt vermeye çağırıyoruz.”